Username *
Password *
Remember Me

Peruanska plaža dobila je Internet mega corner koji radi samo u sjeni - na Playa Agua Dulce ljubitelji sunčanja moraju se sakriti iza velikog zida Shadow Wi-Fi, kako bi opušteno i zdravo surfali webom. Poanta projekta je zaštita kože, pa će Shadow Wi-Fi sjenu uskoro bacati i na plažama San Francisca i Novog Zelanda. Sponzor projekta, kojeg je razvio Happiness Brussells, je i Peruanska liga protiv raka. Početkom ljeta mnoge zemlje uključuju se, u suradnji s brendovima, u osvješćivanje ljudi o povezanosti sunčanja i nastanka raka kože, a ovo je svakako jedna od boljih akcija.

shadow wifi help prevent skin cancer 968x566


Sistem je dobro podržan od lokalne mreže, istovremeno se na nju može spojiti oko 250 korisnika, a antena se brine za to da je hvataju isključivo kad su u sjeni. Kako sunce zalazi, tako se rotira i antena u velikom zidu koji je postavljen nasred plaže i ujedno ljude štiti od sunca. - Želimo zaštititi ljude posebice u satima između podneva i 16 sati, te ih educirati o važnosti boravka u hladu - izjavio je Adolfo Dammert Ludowieg, predsjednik Peruanske lige protiv raka. Kad se ulogiraju, korisnici mogu dobiti i informaciju koliko su, i ako, previše direktno izloženi suncu. Iako na kožu nanosimo sredstva sa zaštitnim faktorom, stručnjaci neprestano upozoravaju na vrijeme od podneva do 16 sati koje bismo trebali provesti u hladu.

 


Autori projekta Shadow Wi-Fi poručuju da se sistem vrlo jednostavno može instalirati na svakoj plaži. - Ovo je odlična ideja, ne samo da ljude upozorava na opasnost pretjeranog izlaganja suncu, već im daje dobar razlog da se smjeste u hlad. A to je besplatni Internet - izjavio je Geoffrey Hantson iz tvrtke Happiness Brussells.

 

shadow wifi smartphone screen 914x644

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location