Username *
Password *
Remember Me

S njima nećemo morati spuštati pogled na cockpit i razmišljati o tome gdje stati - nove pametne naočale Augmented Vision za vožnju automobila dolaze iz tvrtke Mini i tehnološki su vrlo napredan modni dodatak. Da, čak su i jako lijepe! Uloga je da nam olakšaju navigaciju po cesti, upozoravaju na eventualne nedostatke prometa, pješake, udaljenosti, brzinu vozila…

MINI augmented vision 4


Imaju ugrađenu kameru, vizir koji izgleda gotovo kao onaj na klasičnim naočalama, no malo su masivnije, nalik na neki model za skijanje... Otkrivaju koliko još imamo do finalne destinacije, zatim pred nosom su nam sve informacije koje nas u vožnji zanimaju, poput brzine, promjene smjera, putokaz i slično. Čak znaju  gdje nam je najbliže parkirno mjesto! Osim toga, predviđaju scenu tik izvan vozila, na dijelovima koje ne vidimo radi neprozirnosti automobila… I sve to pred našim očima. Naravno, možemo naštimati i da se u gornjem kutu pojavi informacija da smo dobili poruku – no možemo je pročitati tek kad stanemo.
Augmented Vision genijalan je proizvod BMW-ove kompanije Designworks, a bit će predstavljen na skorašnjem sajmu automobila u Shanghaiu (22. do 29. travnja 2015.) 

MINI augmented vision 3 cr

MINI augmented vision-6-890x644MINI augmented vision-5

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location