Username *
Password *
Remember Me

Znanstvenici iz Santa Barbare u Americi razvili su napredno rješenje za vječni beauty problem: nano-dijelovi silikona presvučeni zlatom ulaze u kožu, bivaju aktivirani laserskom zrakom što ih potiče da sagorijevaju suvišnu proizvodnju sebuma. – Ti mali djelići reagiraju na lasersku svjetlost, pretvaraju je u toplinu i time rješavaju problem pretjerane pojave sebuma koji uzrokuje pojavu akni – otkriva Samir Mitragotri, profesor kemijskog inženjeringa koji je u timu zaslužnom za ovo rješenje.

vogue japan beauty

Ova metoda ne uzrokuje nikakve iritacije, a koža ne pokazuje neželjene reakcije.Terapija je već dio nekih od tamošnjih klinika, gdje se aktivira na težim problemima pacijenata s aknama i to ne samo na licu, već i na leđima. Još uvijek nije poznato kad bi se ova metoda komercijalizirala, istraživanja su u tijeku, no to bi svakako pomoglo mnogima – medikamenti često imaju nuspojave oštećenja kože, stoga su ovakve terapije itekako zahvalna varijanta liječenja akni.

Akne nastaju kad se pore kože začepe sebumom, pa je cilj smanjiti njegovu proizvodnju, na čemu znanstvenici rade već dulje vrijeme. To nije samo problem adolescenata, već se ova pojava javlja i nakon puberteta, čime uzrokuje brojne probleme odraslih žena, ali i muškaraca.

vogue japan beauty2

As Caerry Blossoms Bloom
Vogue Japan April 2015
Model: Hedvig Palm
Foto: Kenneth Willardt
Styling: Tina Chai

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.