Username *
Password *
Remember Me

Da, vjerojatno bi bilo logično da na se na početku proljeća, najprevrtljivijeg godišnjeg doba, pozabavimo nekom od bezbrojnih aplikacija koje daju vremensku prognozu. Pregledala sam što se sve nudi i zaključila: čemu? Kiša neće prestati padati ako na vrijeme uberem informaciju o tome, a vremenska aplikacija me vjerojatno neće uspjeti podsjetiti ni da ponesem kišobran (kad smo kod toga, tu bi mogao pomoći samo osobni asistent koji bi mi ga nosio iznad glave jer sam po tom pitanju nepopravljiva). Uostalom, padalo, ne padalo – ljepše vrijeme je definitivno iza ugla pa se nema smisla zamarati pokojim pljuskom!

Uči strane jezike: Lahorka Cvitković

duolingo1


Meni je proljeće nepresušna inspiracija – sve se budi, dani su duži, sunce se vraća… Nakon par dana prilagodbe i proljetnog umora obično se počnem ujutro ustajati s više elana i puna energije… Pa sam je ovaj tjedan odlučila potrošiti na – učenje jezika! Duolingo je besplatna Android aplikacija koja omogućava učenje španjolskog, njemačkog, francuskog i talijanskog, ali i još pet manje raširenih jezika – portugalskog, irskog, danskog, švedskog i dutcha ili nizozemskog ako baš hoćete.

duolingo2Kad preuzmete aplikaciju, prvo izaberete koji želite učiti, a zatim postavljate dnevni cilj – birate između Casual (5 minuta dnevno), Regular (10 minuta), Serious (15 minuta) i Insane (20 minuta).

Izabrala sam španjolski koji sam uvijek htjela naučiti, a nikad nisam uhvatila vremena. Tko zna, možda aplikacija pomogne. Bila sam realna pa sam odabrala Casual, odnosno 5 minuta dnevno – ako vas krene, to možete naknadno i promijeniti. Nakon toga dajete informaciju jeste li početnik ili ne. Usprkos hvatanju par fraza u Almodovarovim filmovima, odabrala sam Početnik. 


duolingo3 


5 minuta učenja je stvarno 5 minuta – i zabavno je i jednostavno! Aplikacija vizualno dobro izgleda, ima i tonske zapise da možete naučiti pravilan izgovor, a ono što ste zapamtili odmah i provjerava! Možete svakodnevno provjeravati svoj napredak i zabaviti se, a nećete potrošiti puno vremena. Očito sustav učenja ima smisla jer sam nešto čak i zapamtila: Yo soy un mujer. I to mujer koja uči španjolski!

P.S. Nadam se da aplikacija ima reminder da ne zaboravim na sutrašnji sat!

 

duolingo4duolingo5duolingo6duolingo7duolingo11

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.