Username *
Password *
Remember Me

Opet naočale, još jedan pokušaj upravljanja onim virtualnim koje bi nam trebalo obogatiti, pojednostaviti, proširiti, pozabaviti… svakodnevicu, ali i posao jer novi Microsoft Hololens nije poput Google Glass. Ovoga puta radi se o oglavlju koje se ne nosi stalno, već po potrebi, na poslu, kod kuće… Google Glass pokušava biti diskretan na licu, za stalno nošenje, dok Hololens ne snima, već pomaže da vidimo novu dimenziju stvarnosti u 3 D, i da zapravo preselimo ono s 2 D ekrana u prostor ispred nas. Virtualni. Objavljeno je da će Hololens koristiti NASA.

jpeg 7 1024x768


U videu sve izgleda savršeno, i ako će to tako uistinu biti, naočale će možda konačno postati kućni i poslovni pomagač, koji dopušta da se slobodno krećemo i vidimo realno okruženje, a da se opet koristimo onim virtualnim, softwerom, programima, da kreiramo, osmišljamo, planiramo… Zapravo pomaže u nekim radnjama, poslovnim izazovima, obogaćuje stvarnost i čini je još izazovnijom, no ne pokušava snimati sve što vidimo (Microsoft se ovom kreacijom želi udaljiti od sličnosti i povlačenja paralela s Google Glass).

 


Postoji nebrojeno mnogo aplikacija koje bismo s Hololens mogli koristiti – vidjeti upgradeanu realnost koja bi se kretala zajedno s nama, na primjer odjeća, interijeri, motiv na zidovima, slaganje nekog projekta – one naravno još ne postoje, ali će ih Microsoft uskoro proizvesti. A ako ih namjeni prvo poslovnim korisnicima, cijena nije bitna, tek nakon nekog vremena vjerojatno će se baciti i na osvajanje masovnog tržišta.

 

microsoft hololens lg 1500x1000

 

jpeg-2-1024x768jpeg-6Microsoft-HoloLens-Family-Room-RGB1 TONED-1024x767win10 holoLens livingRoom web-1024x767