Username *
Password *
Remember Me

Upoznajmo lijepu našu „full of life“ uz pomoć aplikacije Croatia! Dani su sve topliji, a sunce više ne viđamo samo na fotkama s godišnjeg – stiže proljeće… Idealno je vrijeme za planiranje izleta, roštilja, vikenda van grada, a za to će odlično poslužiti aplikacija jednostavnog naziva Croatia.

Planira putovanje: Lahorka Cvitković

croatia app 15

Na engleskom je jer je prvenstveno namijenjena turistima, no meni je jako zanimljiva i pregledna, a bogme postoji i toliko mjesta u Hrvatskoj koje još nisam vidjela da se slobodno mogu proglasiti i turistom u vlastitoj  zemlji! Super je jednostavna za snalaženje – kada je preuzmete, brzo ćete se snaći jer se na glavnom zaslonu nalaze tri „rubrike“ – Activities, Places i Passport. Dodatno su dostupne opcije pretraživanja, info (super za strance – korisne i vrlo detaljne putne informacije, kontakti turističkih zajednica, kontakt HTZ-a…) i karta Hrvatske.

croatia app 1


U Activities ćete pronaći aktualna događanja – trenutno su najavljena događanja u Osijeku, Opatiji, Daruvaru, Bjelovaru… A tu je i pregled raznih aktivnosti kojima se možete baviti u Hrvatskoj – od vožnje kajakom, jahanja i sportskog ribolova do nautičkog turizma i posjeta nacionalnim parkovima. Pošto sam uvijek raspoložena za Plitvice, malo sam pogledala što aplikacija nudi – uz info telefon, tu je i link na web na kojem ćete pronaći radno vrijeme i cijenu karte (uh, skupo, ali stvarno vrijedi – karta je u sezoni 110,00 kn, a ako požurite i odete prije 01.04. cijena je 55,00 kn!). Lokaciju možete spremiti u omiljene, podijeliti s prijateljima ili označiti da ste je posjetili (ok, nije da ću zaboraviti gdje sam bila, no ima smisla za strance). Super rubrika su mi i UNESCO Destinations – koliko nas može nabrojati više od Dubrovnika, Trogira i Šibenika? Možda baš putem aplikacije pronađete neku koja vam je bliža!


croatia app 2 


Ako hoćete pretraživati lokacije po regiji – može! U Places ćete pronaći listu događaja u regiji, mjesta koja predlaže da posjetite, a klikom na link možete pronaći i smještaj – u ponudi su i mali i veliki hoteli, kampovi, hosteli, wellness objekti, kongresni centri… Stvarno informativno i pregledno. Kroz cijelu aplikaciju provlače se stvarno prekrasne fotografije – ok, to nije čudno kad znamo da je naručitelj aplikacije Hrvatska Turistička Zajednica, no svejedno – svaka čast na izboru. Dovoljan je jedan pogled na fotografiju Brijuna da se počnem pakirati…

croatia app 3


U Passportu možete pregledati koje ste lokacije posjetili, odnosno spremili i tako lakše planirati gdje ćete sljedeći vikend. Izađite iz kuće, prošećite prirodom, upijte malo sunca, pojedite nešto fino… Uživajte u proljeću i turizmu koji ne zahtijeva pretjerane budžete – samo dobru volju i malo inspiracije.

 

croatia app 4

 

croatia app 5

 

croatia app 6

 

croatia app 7

 

croatia app 8

 

croatia app 9

 

croatia app 11

 

croatia app 12

 

croatia app 13

 

croatia app 14

 

croatia app 15

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location