Username *
Password *
Remember Me

Kineski tjedan mode dešava se paralelno s onima u Evropi  - i dok je u susjedstvu naglasak na dodacima poput torbi i cipela, te raskošnih detalja, dizajneri u Pekingu na pistu šalju modele sa zaštitnim maskama, očito podižući svijest o zagađenosti zraka. Kod njih maske na ulici nisu rijetkost, veliki kineski gradovi imaju mega problem radi zagađenja zraka i tvornica, pa je moda reagirala na tu problematičnu situaciju. Iako se na prvu ovo čini kao dio showa, činjenica je da je maska postala dodatak za svaki dan, pa zašto je ne učiniti kreativnijom, pitaju se tamošnji autori.

smog 4 962x644

Qiadan Yin Peng samo je jedan od onih koji je shvatio važnost ove poruke, te u svom sportsko-futurističkom stilu na pistu poslao modele čije je lice pokriveno pravim maskama koje se brinu da kisik bude čist. Kod njih, naime, ima dana kad se ljudima naprosto preporuča da ostanu u svojim kućama, očito stanje je kritično. Znanstvenici se bore da riješe problem, jedan od njih je Yu Shaocai koji predlaže da se na zgrade postave špricalice s vodom kako bi očistile zrak, a ideja je i aktivirati umjetnu kišu. I dok se problem ne riješi, modna pista je dobro mjesto za osvješćivanje ovog ogromnog problema zagađenosti zraka diljem Kine.

smog-1-962x644smog-2-962x644smog-3-962x644

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.