Username *
Password *
Remember Me

Drastične promjene koje su se u relativno novoj grani tehnologije desile na području mobitela predstavljene su danas kroz izložbu Samsung kroz povijest mobilne telefonije u Experience Store-u u Zagrebu. Izložba je napravljena u suradnji s Krunoslavom Ćosićem, poznatim IT novinarom i vlasnikom jedne od najvećih privatnih kolekcija mobilnih uređaja koja obuhvaća 1200 uređaja.

 04 Izlozba Samsung mobilnih telefona


Nekada smo htjeli da ima što manje dimenzije, a danas ne znamo gdje je granica između veličine mobitela i tableta, a kamoli gdje su granice funkcija, pošto gotovo sve što koristimo na kompjuteru možemo i na smartphoneu. Prije samo desetak godina mobitel je bio aparat za zvanje i pisanje poruka, a danas je moćan gadget s masom aplikacija, praktičnim vodičima za jednostavniji život, a SMS poruke čine se pomalo kao vintage element, danas svi imamo watts up, viber, skype, hangouts, facebook messenger i ostale alate za komunikaciju. Bluetooth nam je kao dobar dan, komunicira s drugim gadgetima, kao što su pametne narukvice i satovi… A prebacivanje podataka i imenika nije više problem.

02 Izlozba Samsung mobilnih telefona


- Prije petnaestak godina nismo razmišljali o danas četiri najbitnije stvari na mobilnim telefonima – o kameri, procesoru, bateriji i ekranu, već smo pričali smo o broju redova teksta na ekranima veličine poštanske marke, o duljini vanjske antene, koliko se alarma za buđenje može podesiti te tko ima najmanji mobitel. Zanimljivo je vidjeti kako su se trendovi u mobilnim komunikacijama mijenjali i kako su pametni telefoni izmijenili našu svakodnevicu – naglasio je Krunoslav Ćosić.

 

03 Izlozba Samsung mobilnih telefona

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location