Username *
Password *
Remember Me

Znate onu Just Keep Calm and... Ubaci što ti taj tren paše. E pa, čak i za postizanje calm stanja uma postoji aplikacija! I to prilično ok po mom iskustvu.

Smirena je: Lahorka Cvitković

calm


Ovom tekstu nije namjera prerasti u demagoško pametovanje o tome kako živjeti i kako naći svoj mir. Znatno je prizemniji od toga i ne ulazi u to u što vjerujete ili ne vjerujete. Polazi od notorne činjenice: život je danas jako stresan. Često mi se čini da je znatno stresniji nego u godinama u kojima sam odrastala (80-te, 90-te). Nakon žestokog tempa tijekom dana teško se iskopčati i opustiti. Sto ljudi, sto metoda, od sporta, kretanja i kave s prijateljima do piva u kvartu ili omiljene serije na TV-u. Osobno sam zagovornik tehnika opuštanja i meditacije, no mislim da to ne morate biti da biste isprobali ovu aplikaciju.

 

calm2


Calm funkcionira vrlo jednostavno. Aplikaciju možete preuzeti u Google Play Storeu ili App Storeu. Čim je instalirate, odaberete pozadinu i glazbenu temu koja vam najviše odgovara. U sljedećem koraku aplikacija će vam dati par osnovnih informacija o tome koje su prednosti korištenja tehnika opuštanja - niži tlak, manje tjeskobe, lakše fokusiranje i kvalitetniji san. I to je to - možete krenuti s opuštanjem! Trebate samo neko mirno mjesto, slušalice i 10 minuta vremena.

 

calm3


Calm ima 7 koraka ili stupnjeva kroz koje će vas provesti. Osnovni cilj je da se naučite što bolje opustiti i bar na neko vrijeme isključiti sve brige. A to svi želimo, zar ne?
Nije naodmet spomenuti da je kompozitor glazbe za aplikaciju Kip Mazuy, jedno od vodećih imena u svijetu meditacijske glazbe. Ako vam se Calm ne svidi, ima još dobrih aplikacija, a neke od njih možete naći ovdje.

 

calm4

calm5

calm6

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location