Username *
Password *
Remember Me

Japanci su poznati po naprednim tehnologijama i robotima - uskoro će neki od njih postati osoblje hotela Henn-na u Nagasakiju, koji se otvara u srpnju ove godine. Čak deset robota upravljat će željama i pozdravima gostiju, te se pobrinuti da sve bude u savršenom redu. Njihov će softver kalkulirati da nema nepravilnosti, kašnjenja ili krivih brojeva, što je u svakom, pa i u poslu kao što je hotelijerstvo, izuzetno osjetljiva stavka.

hen na hotel02 1

Naravno da dotični roboti govore sve jezike. Tvrtka koja ih je proizvela, Kokoro, zove ih androidima. Njihovo radno mjesto bit će kao prvo na recepciji, a ne samo da će razgovarati s gostima, već i čitati govor tijela i gledati ih direktno u - oči. Griješiti je ljudski, no to će se sada smanjiti na najmanju moguću razinu, a japanski je primjer vjerojatno samo početak nove sage u svijetu putovanja.

hen na hotel04 1

Kad se gost smjesti, drugi će robot preuzeti prtljagu, treći može napraviti kavu... Pri ulasku u sobu gost će koristiti senzor koji prepoznaje lice, pa baj baj razmišljanju o ključevima. Soba prepoznaje toplinu tijela te će se pri ulasku prilagoditi istoj, odnosno znat će je li gostu hladno ili ne, a za korištenje i naručivanje hrane tu je umjesto telefona - tablet. I energetski je prilagođen: hotel Henn-na radi na solarnu energiju i ima ugrađene štedne mehanizme kako bi sve bilo po ekološki prihvatljivim kriterijima. A to znači i da će same cijene biti prihvatljive. Hotel ima dva kata i 72 sobe po cijenama od 60 (jednokrevetna) do 135 dolara (trosobna, ukupna cijena). Sljedeće godine planiraju još toliko soba, i, naravno, još androida. A kad dolaze u susjedstvo? Uskoro – plan je napraviti još 1000 ovakvih hotela diljem svijeta.

hen na hotel05 1

hen-na-hotel01-1

Henn-na je smješten u Nagasakiju, u temaskom parku Huis Ten Bosch koji je napravljen po uzoru na Nizozemsku.

hen-na-hotel06-1

hen-na-hotel03-1

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location