Username *
Password *
Remember Me

Prošli su udarni blagdanski dani, valjda smo čestitali svima kojima smo htjeli / trebali ili morali pa se preostalih par dana konačno možemo posvetiti poanti blagdana - odmoru. Neki se odmaraju klasičnim stilom - spavanjem. Neki, a među njima sam i ja, čitaju. Ako ste davnih dana pročitali kućnu biblioteku (a i one svojih prijatelja), a usred jurnjave i prednovogodišnje gungule niste stigli skoknuti do kvartovske knjižnice ili omiljene knjižare, ne morate lupati glavom o zid. U virtualnu knjižnicu možete se upisati brzo, lako i - besplatno.

Čita: Lahorka Cvitković

ebooks1

Ovih dana sam isprobala par aplikacija koje nude besplatne knjige, odnosno eBooks. Ponuda varira od klasika do suvremenih autora, od psihologije i antropologije do SF-a i chic lita.
Nekako mi je najbolje sjela Oodles Free eBooks aplikacija -  vjerojatno zato što ima najljepši dizajn. Ne mislim da aplikacije za eKnjige trebaju imati nenadmašan dizajn, ali dobro dođe malo dodatnih opcija i par detalja koji me odmah prebace u taj divni svijet čitanja.

ebooks2


Aplikacija na početku traži da napravite account - ja sam je povezala sa svojim Facebook accountom, no to nije nužno. Može se napraviti i standardni sign up uz pomoć mail adrese. Nakon što ste napravili račun, spremni ste za pretraživanje polica. Nudi se dosta kategorija (14 ako sam dobro prebrojala) pa bi trebali pronaći nešto što vas zanima. Većina knjiga je na engleskom, no nude se i drugi jezici, od očekivanog njemačkog pa do egzotičnijih esperanta i mađarskog.

ebooks3

Pretraživanje je moguće po kategorijama, autorima i naslovima. Kad pronađete knjigu koja vas zanima, klikom na naslovnicu možete pročitati kratak sadržaj, ali i recenzije i ocjene drugih korisnika. Klikom na download preuzimate željenu knjigu koja se sprema u folder My library. I to je to - spremni ste za čitanje! Stranice se prikazuju preko cijelog zaslona pa su super pregledne. Ako vas zanima još opcija, klikom na više opcija pronaći ćete App i Reader tutorial. Ako pak hoćete veći izbor knjiga ili knjige na hrvatskom, izbora je puno, od Freebooksa i Wattpada pa do Vipnetove eKnjizare i sličnih aplikacija.  

ebooks4


Usred smo političke kampanje pa je valjda i mene uzeo taj trend. Moj program trenutno sadrži jednu stavku: čitajte ljudi! Dobra knjiga liječi sve male i velike tuge, liječi i donosi veselje, razrješava dileme i obogaćuje onog tko je čita. Super knjiga će vas trenutno teleportirati u neki drugi svijet i uz nju ćete zaboraviti na sve brige (a vjerujem da ih imate baš kao i ja). Meni uz odličnu knjigu ne treba više ništa za sreću. Eventualno šalica kakaa, topla dekica i... prijateljica koja ih voli kao i ja. Zato usklik za kraj: Vlatkaaaa, našla sam besplatne knjige! I puno ih je!

ebooks5

ebooks6

ebooks7

ebooks8

ebooks9

ebooks10

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.