Username *
Password *
Remember Me

Da, aplikacija tjedna… ma godine! Naravno, svatko od nas doživljava blagdane na svoj način. Uz standardni red slanog, red slatkog, obiteljska okupljanja i polnoćku za Badnjak, meni je Božić glazba. Najbolje Božiće provela sam plešući u Kulušiću, Lapu, Gjuri, Bestu... Gdje god smo tih dana izlazile... A bogme smo izlazile moje cure i ja.

Spremna za stage: Lahorka Cvitković

THEVOICE5

To merry raspoloženje ulovilo me još početkom prosinca pa sam pokušala naći neki termin koji svima paše da odemo van u maniri sedamnaestogodišnjakinja. Malo je teže uskladiti termine dječjih viroza, posjeta obitelji i kroničnu neispavanost većine mojih prijateljica koje su žene, majke i kraljice. Ok, nećemo se lagat. I moju neispavanost i kroničnu besparicu (ne idi gladan u dućan jer redovno kupiš previše klope).
Kako sam pronašla muziku? Lako! Google Play Store - music. Pretraga je odmah izbacila par karaoke aplikacija, a među njima i The Voice. Oho, i žiri će ocjenjivati kvalitetu mog pjevanja! Naravno, u četvrtak sam se bacila na upjevavanje. Hm da, danas je nedjelja, a aplikacija tjedna ide petkom. Ok, ajmo reći da nisam stigla ništa napisati jer sam imala koncert!  

THEVOICE1

Ako i vi stalno pjevate pod tušem, u autu, u kuhinji... The Voice bi vam se mogao svidjeti. Kad preuzmete aplikaciju (dostupna je za Android i iOS), prvo potražite neke slušalice. Ne samo zato da telefon bolje snimi vaše pjevanje, već i zato što je puno veći gušt pjevati dok je sve što čujete John Legend i All of Me. Baš kao da ste gost na njegovom koncertu!
Ok, stavili ste slušalice i otvorili aplikaciju. U startu dobijete određeni broj tokena kojima kupujete pjesme. Možete kupiti dodatne uz pomoć kreditne kartice - ja to nisam radila. Išla sam težim putem jer svaki put kad dobro otpjevate pjesmu dobivate dodatne tokene pa možete kupiti nove pjesme.

THEVOICE2

Postoje i dva načina sudjelovanja - obični i VIP. VIP u ponudi ima neke evergreene koji su mi mrak, ali se i neophodno prijaviti i postavljati svoje video snimke na YouTube The Voicea. Ja sam taj dio preskočila - vi, naravno, ne morate.
Gdje smo stali? Pogledajte dostupne pjesme i izaberite što ćete pjevati. U ponudi je puno prigodnih blagdanskih - na engleskom, kao i većina u katalogu. Dok razmišljate je li vam dan za Nicky Minaj ili za Nirvanu, isprobajte Tutorial koji će vam pojasniti kako ćete najbolje otpjevati pjesmu i kako možete podesiti postavke.
Nakon što ste shvatili kako sve funkcionira, izaberite pjesmu i odaberite Sing. Stage je vaš! 

THEVOICE3

Što bolje gađate note i boju glasa, to više članova žirija glasa za vaš prolaz. (Sa žaljenjem moram priznati da još nisam osvojila srca sva četiri člana, nego samo tri. Mislim da je kod mene četvrti ziher Tonči Huljić.) Kada otpjevate pjesmu, možete poslušati snimku i spremiti je ili podijeliti na Facebooku. Ako spremate svoju izvedbu, aplikacija će vas upozoriti da snimka ide na YouTube - zadnji put kad sam provjeravala, nisam pjevala kao Olly Murs pa ja to ne radim, što ne znači da vi ne biste trebali. Ako ne spremite pjesmu, aplikacija će spremiti vaše ocjene pa ćete drugi put kad pjevate znati koji rezultat ganjate. Ako vas ne veseli samo pjevanje jer želite natjecanje - slobodno. Odaberite opciju battle i natječite se. Bodrit ću vas iz publike!

THEVOICE4