Username *
Password *
Remember Me

Imate problema s digitalnim neredom? Postoji mnoštvo aplikacija na tu temu, ali samo je jedna IFTTT – If This Then That. Riječ je o aplikaciji koja je dostupna za Android i iOS uređaje, a svrha joj je da objedini vaš nered, odnosno sve informacije na jednom mjestu. Razvila se iz sada već kultne web aplikacije dostupne na www.ifttt.com. Radi tako da povezuje aplikacije, web usluge, programe i gadgete na način da koristi niz Logičnih veza (Recipes) između aplikacija, koje se vode logičkim pretpostavkama, a otuda i naziv slobodnog prijevoda Ako ovo, onda ono!

Obavila digitalno pospremanje prije Nove: Lahorka Cvitković

 IFTTT 2


Šalu na stranu, recept je sljedeći: ako se ovo dogodi u aplikaciji x (okidač iliti trigger), u aplikaciji y će se dogoditi ovo (to zovu akcijom). Na primjer, ako mi se sviđa fotografija na Instagramu (trigger), IFTTT će je automatski preuzeti i spremiti na DropBox (akcija).

Sve što trebate učiniti jest preuzeti aplikaciju, registirati se, odnosno otvoriti account i postaviti set pravila. Ako vam se ne da previše razmišljati, možete koristiti već spremne Recipes, odnosno logične veze koje aplikacija nudi - tu eventualno možete ubaciti pokoju izmjenu i spremni ste za veliko digitalno pospremanje!

 IFTTT 1


Evo jednog mog primjera kad dođem doma s posla – postavila sam pravilo da se čim na telefonu isključi podatkovni promet mog mobilnog operatera, automatski uključi Wi-Fi. Stvarno nije premudra stvar, ali nekom nestrpljivom kao što sam ja štedi cca 7 sekundi pa jednom radnjom zapravo obavljam dvije - isključujem promet operatera i spajam se na kućnu Wi-Fi mrežu.

IFTTT 3


IFTTT povezuje više od 150 aplikacija i usluga te više od 15 000 stranica veza koje su personalizirali i kreirali korisnici pa su mogućnosti beskrajne. Ne volite slati beskonačnu količinu novogodišnjih poruka cijelom svijetu i imeniku? Ili nemate inspiraciju za hrpu čestitki prijateljima na Facebooku? Postajte unaprijed napisani status i sve riješeno! (U mom slučaju ću ionako vidjeti ili nazvati najbliže pa stvarno ne moram još pisati i „čitabe“ koliko ih volim na Facebooku). IFTTT ide tako daleko da vas čak može spasiti i od predugog sastanka!  Pošaljite poruku i uskoro stiže lažni hitan poziv! Možete postaviti e-mail alarm koji će automatski pokrenuti poziv kada ga jednom postavite.
Uglavnom, stvarno olakša život i ostavlja više vremena za bitne stvari – kuhano vino s frendom, šetnju parkom s dečkom, gnjavljenje mačke i djece od frendica i tak. Svakom njegovo po želji i sklonostima.

 

IFTTT 4

 

IFTTT 5

 

IFTTT 6

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location