Username *
Password *
Remember Me

Ne znam kako je kod vas, ali ja zadnjih par godina muku mučim s količinom prostora na serveru. Ne, ovo nije još jedan tekst o poslovnoj učinkovitosti i organizaciji dokumenata - ovo je tekst osobe koja je otkrila Ameriku, odnosno cloud. Moj prijelomni trenutak dogodio se tamo negdje krajem 2011. kad sam se kroz posao susrela s cloudom, odnosno oblakom kako ga vole zvati na domaćem IT tržištu. Dok sam čitala i istraživala sve mogućnosti pohrane datoteka u oblaku, prosvijetlilo me i počela sam koristiti sve dostupne i besplatne cloud servise - od Boxa i Dropboxa do Google Drivea.

Aplikacije skida i isprobava: Lahorka Cvitković

ONEDRIVE11

Danas imam sve svoje dokumente, fotke i mp3-ce na jednom mjestu i ne moram brinuti da ću izgubiti nešto što mi je bitno ako laptop otkaže poslušnost. Naravno, očekujem istu mogućnost i za mobitel. Koja je poanta arhiviranja ako ne mogu prebaciti fotke s telefona ili tableta? Mogućnost izbora između aplikacija je stvarno velika, a zadnje otkriće mi je OneDrive za Android (dostupan je i za Windows Phone – sigurno ste iznenađeni tim podatkom). OneDrive sam otkrila kad sam rehabilitirala svoj Hotmail account jer je na Gmail počelo stizati štošta - vjerojatno sam ipak previše koristila tu adresu za pretplatu na razne stvari koje me zanimaju pa sam je previše stavila u promet. U par godina tijekom kojih nisam koristila Hotmail, funkcionalnost mu se znatno unaprijedila pa sad uz Messenger i pregledan Inbox imam i svoj OneDrive s 14 GB prostora za sve moje datoteke.

 ONEDRIVE2


Aplikacija izgleda super pregledno na telefonu, mogu prebacivati jednu ili više fotografija, videozapisa i pjesama (ok, i dokumenata) iz telefona na OneDrive i obratno, a sve je brzo i jednostavno. Na primjer, tjedan dana slušam jednu playlistu, dosadi mi, prebacim je na OneDrive i prebacim novu na telefon. Ista je stvar s fotografijama - s vremena na vrijeme prebacim gomile fotografija na OneDrive, oslobodim par GB mjesta u telefonu da mogu preuzimati nove aplikacije i pritom ne zaboravim gdje sam prebacila fotografije jer ih mogu pregledati u folderu na telefonu, računalu i na tabletu. Posljedica mog susreta sa cloudom? Imam sve arhivirano, i to na jedno četiri mjesta :D Bitno je samo da ne zaboravim password!

 

ONEDRIVE1

ONEDRIVE3

ONEDRIVE5

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.