Username *
Password *
Remember Me

Da, moguć je: dizajnerski tim Impossible Technology iz Pekinga osmislio je električni bicikl koji se može složiti tako da stane u ruksak, a napravljen je od okruglih komada tako da se jednostavno slaže, a još jednostavnije rasklapa. Na taj je način ravnomjerno raspoređena i težina, ističu autori.

bajk impossibile 1


Okviri, odnosno bicikl napravljeni su od carbona, što biciklu osim lakoće daje i čvrstoću, pa se na njemu mogu voziti i teže osobe. Carbon je materijal visoke tehnologije, izuzetno je izdržljiv, te je  u velikoj mjeri prisutan u zrakoplovnoj i automobilskoj industriji. Na biciklu se može podesiti i visina volana, kako bi osoba koja ga vozi imala idealan stroj za vožnju po gradu. Može postići brzinu od 20 kilometara na sat, što je sasvim dovoljno za kretanje urbanim sredinama. Ima punjive baterije koje traju cijeli dan, ovisno kojom brzinom se vozi.

 


Projekt je na Kickstarteru i skupio je 200.000 dolara, a plan je bio samo 55.000. Dakle, ide u proizvodnju! Kampanja traje još mjesec dana. Za sada postoji bijeli, no uskoro će biti u više boja i dizajna.

 

bajk impossibile 3

bajk impossibile 4

bajk impossibile 5bajk impossibile 6Folding-bike-by-Impossible-Technology-b dezeen 468 4