Username *
Password *
Remember Me

Konačno - i lokalne su institucije prihvatile napredak, pa s papira polako ali sigurno prelaze na tablete: neki je dan na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću predstavljen pilot projekt Veleučilište na dlanu, dok je istovremeno u bjelovarskoj II. Osnovnoj školi otvorena Učionica budućnosti (nakon Zagreba i Koprivnice). Učionica je opremljena najnovijom informacijskom tehnologijom koja će omogućiti interaktivno učenje i razmjenu znanja za 700 učenika škole.

GalaxyTab2-vs-GalaxyTab3


Veleučilište na dlanu je projekt u obrazovanju putem kojeg će se polaznicima Veleučilišta omogućiti da uz pomoć Apple tableta dožive novi koncept predavanja, učenja i polaganja ispita. Tako će u novoj akademskoj godini po sustavu učenja na daljinu i iPad uređaja, profesori i studenti Veleučilišta Baltazar organizirati nastavu, a vrijeme i mjesto ispita će održati bilo kad i bilo gdje.

Slijedeći trendove obrazovanja prestižnih europskih i svjetskih sveučilišta, Veleučilište Baltazar uvodi Apple tehnologiju u obrazovanje, a u regionalnom smislu službeno postaje Lighthouse School (Škola-svjetionik) - prvi primjer visokoškolske institucije koja kreće s integracijom najmodernije tehnologije u svakodnevnoj nastavi. 

apple-ipad-official-02


Oko 120 profesora i studenata specijalističkog diplomskog studija Projektni menadžment i stručnog dodiplomskog studija Menadžment uredskog poslovanja postat će dio pilot projekta i prvi sudionici nove ere obrazovanja. Studenti na Veleučilištu Baltazar su već upoznati sa sustavom učenja na daljnju Moodle, no od sada će im biti dostupna nova razina tog koncepta obrazovanja, dok će profesori Veleučilišta kroz specijalni program Apple Profesional Development biti educirani i o tome kako pretvoriti aplikacije u konkretan alat za nastavu.  


veleuciliste baltazar
Veleučilište Baltazar u Zaprešiću

Projekt Učionica budućnosti u Hrvatskoj nastavlja se i u novoj školskoj godini 2014./2015. Nakon Osnovne škole Kamešnica u Otoku, IX. gimnazije u Zagrebu i Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice, Učionica budućnosti otvorena je u II. Osnovnoj školi Bjelovar. Učionica je opremljena najnovijom informacijskom tehnologijom koja će omogućiti interaktivno učenje i razmjenu znanja za 700 učenika škole. Otvaranje Učionice budućnosti u II. osnovnoj školi Bjelovar, zajednički projekt CARNeta i tvrtke Samsung Electronics Adriatic, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, nastavak je ulaganja u obrazovni sustav, moglo se čuti povodom njezina otvaranja.

II. osnovna skola Bjelovar
II. Osnovna škola u Bjelovaru


- U gotovo 240 godina postojanja II. osnovne škole Bjelovar, ovo je najveća donacija koju smo primili, zahvaljujući odličnoj suradnji sa CARNetom i Samsungom. Donacija je znatno ulaganje u kvalitetu nastave i korištenja informatičkih tehnologija kao pomoći učenju. Budući da smo već otprije prepoznati kao rasadnik znanja i širenja spoznaja o novim tehnologijama, uvjerena sam da će novo uređenje Učionice budućnosti biti početak za nove uspjehe naših učenika i učitelja. Zahvaljujem još jednom suradnicima iz CARNeta i Samsunga koji su prepoznali dosadašnje napore II. osnovne škole u Bjelovaru, njenih učenika i učitelja - naglasila je profesorica Davorka Bačeković-Mitrović, ravnateljica škole.

xperia-z2-tablet-

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location