Username *
Password *
Remember Me

Tanki drveni slojevi tvore novu kreaciju produkt dizajnera Ryosuke Fukusade za njemačku tvrtku Ledon: radi se o ne tako običnoj žarulji od drva! Svjetlo koje emitira je žuto-crvenkasto, kroz prirodne godove i krivulje. Ova art žarulja nastala je starom japanskom tehnikom Rokuro: kako bi je pravilno izradio, Ryosuke Fukusade je surađivao s Yuki Ayabeom, starim majstorom koji njihove tehnike proučava već godinama. - Poželio sam stvoriti spoj modernih tehnologija i starih tradicionalnih zanata - izjavio je dizajner.

Wooden-light-bulb-Ryosuke-Fukusada-LEDON-4

Uz pomoć tehnike Rokuro, žarulja je ručno napravljena od sto godina starog komada bora, da bi ostala debljina opne od tek tri milimetra. U to je umetnuta LED-ica, i rođena je neobična, u svakom slučaju atraktivna i inovativna žarulja. Sve skupa ne zagrijava se kao obična žarulja, pa drvo ostaje zaštićeno. Ono je kao materijal moderan u minimalističkom uređenju stanova, djeluje toplo i prirodan je, stoga nije čudo da su drvu dizajneri odlučili podariti neki novi svijet.

 

 

Kad je ugašena, ova žarulja izgleda kao puno drvo, pa stvara lijepi ukras u prostoru, svakako zanimljiviji od obične ugašene žarulje, a kad se upali, svijetli lagano crvenkasto. No, i cijena je posebna, Ledon prodaje limitiranu ediciju ovih žarulja za 2000 eura po komadu.

 

 Wooden-light-bulb-Ryosuke-Fukusada-LEDON-3

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location