Username *
Password *
Remember Me

Da nema vojske i sporta, tehnološki napredak materijala i odjevnih predmeta vjerojatno bi bio spor i gotovo neuhvatljiv: sada se i modna kuća Ralph Lauren priključila toj futurističkoj utrci s kreacijom The Polo Tech shirt, u sklopu danas započetog Grand Slam teniskog turnira US Open u New Yorku. 

RLTECH1
Tenisač Marcos Giron isprobava naprednu majicu tijekom treninga @ US Open


Majica u tkanju sadrži mikro senzore koji prikupljaju biometričke podatke, a kad se oni obrade, njezin vlasnik iščitava sve važne informacije o stanju tijela, pokretima, načinu disanja i brojnim drugim aktivnostima u organizmu o kojima ovisi kvaliteta bavljenja sportom. Ovdje se radi o tenisu, gdje je modna kuća Ralph Lauren odlučila napraviti iskorak i iskoristiti US Open, jedan od najvažnijih teniskih turnira na svijetu koji će trajati dva tjedna. No, majica se naravno može koristiti tijekom bilo koje druge aktivnosti. Tijekom ta dva tjedna, ovu će majicu nositi sakupljači loptica, kao i neki tenisači tijekom treninga, što će im otkriti kako unaprijediti snagu, koncentraciju i kvalitetu igre.

RLTECH4

- Plan je ovu tehnologiju - potvrdio je David Lauren iz kuće RL - prenijeti u pret-a-porter kolekcije jer ti podaci koje senzori bilježe mogu unaprijediti nečiji život, zdravlje i sport. Naime, smatramo da je kretanje vrlo važno i ponosni smo što možemo sudjelovati u ovako važnom turniru kako bismo predstavili novi izuzetno važan proizvod. Zapravo je majica senzor sama za sebe, no to tkanje može se koristiti u brojnim drugim krojevima - .

Majicu je kuća Ralph Lauren razvila u suradnji s kanadskom tvrtkom OMsignal koja sudjeluje na brojnim neuro-znanstvenim i medicinskim projektima. - Od samih početaka suradnje- istaknuo je Stéphane Marceau, iz tvrtke OMsignal - bilo nam je jasno da je tu riječ o odjeći koja nije samo za profesionalce, već se ona može primijeniti i svaki dan, kroz svakodnevne kolekcije i krojeve, te pomoći pri bavljenju sportom na zdravstvenom nivou - .

Foto: image.net

RLTECH6

 

RLTECH7

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location