Username *
Password *
Remember Me

Kako tehnologija ide naprijed, tako se s njom mijenjaju i materijali, pa se svako malo pojavi neki projekt od kojeg se očekuje da će promijeniti svijet tkanja. Jedan od takvih je i 3D Weaver, nastao u kreativnom laboratoriju koji vodi industrijski dizajner Oluwaseyi Sosanya.

 Oluwaseyi Sosanya 3d-weaver-shoe-soles

 

Posebnost 3 D Wavera je ta što se u samo jednom zadatku tkanina proizvodi kao 3 D oblik, što modnom dizajneru daje mogućnost da na kompjuteru nacrta kreaciju i odmah je proizvede kao gotov odjevni predmet. Materijalu je ime auxetic, on je čvrst i s rastezanjem ne slabi, već upravo suprotno, postaje sve jači. Tu su mehanička svojstva koja uključuju fleksibilnost, apsorpciju visoke energije i mekoću jer tkanje oponaša građu spužve.

Sosanya predviđa mogućnost korištenja 3D Weavera ne samo u cilju proizvodnje svakodnevne odjeće (na primjer lako je napraviti odjeću po željenim personaliziranim mjerama), već i one koja mora zadovoljiti visoke tehnološke standarde poput hlađenja ili grijanja tijela, te zadržavanja topline. S vremenom će se vjerojatno staromodni način oblikovanja odjeće povući, što će zamijeniti ovakve i slične mašine koje omogućavaju brz i jednostavan proces proizvodnje odjeće i drugih modnih predmeta.

Oluwaseyi Sosanya 3D-Weaver-3

 

Oluwaseyi Sosanya 3d-weaver-zig-zag-uncompressed

 

Oluwaseyi Sosanya 3d-weaver-zig-zag

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location