Username *
Password *
Remember Me

- Zadovoljstvo nam je najaviti predavanje američke astronautkinje Marshe Ivins, koje će se održati u Tehničkom muzeju, u četvrtak 26. lipnja 2014. u 19 sati - objavio je danas Tehnički muzej u Zagrebu, Savska cesta 18. 

 Marsha Ivins


Marsha Ivins jedna je od tek pedesetak žena koje su od 1963. do danas sudjelovale u svemirskim misijama i jedna od petstotinjak astronauta uopće koji su iskusili taj doživljaj. Gospođa Ivins gostovati će 26. lipnja 2014. u Tehničkom muzeju u Zagrebu i na prigodnom predavanju s početkom u 19 sati podijeliti svoje iskustvo s javnošću.

Marsha Ivins u program obuke za svemirski program NASA-e prijavila se 1984. godine, a nakon petogodišnje obuke i službeno je postala astronaut. Marsha je jedna od četrdesetak američkih astronautkinja koje su sudjelovale u svemirskim misijama. U razdoblju od 11 godina sudjelovala je na pet letova američkog space shuttlea, provevši ukupno 55 dana u svemiru, od čega je njezin najdulji neprekidni boravak u orbiti oko Zemlje trajao 14 dana.

U Zagreb dolazi na poziv američke ambasade, a osim u Zagrebu predavanje će 24. lipnja 2014. održati i u Vukovaru.  

Ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu podići na blagajni Muzeja od utorka, 24. lipnja 2014.  Broj ulaznica je ograničen!

 

STS 32 evins