Username *
Password *
Remember Me

- Zadovoljstvo nam je najaviti predavanje američke astronautkinje Marshe Ivins, koje će se održati u Tehničkom muzeju, u četvrtak 26. lipnja 2014. u 19 sati - objavio je danas Tehnički muzej u Zagrebu, Savska cesta 18. 

 Marsha Ivins


Marsha Ivins jedna je od tek pedesetak žena koje su od 1963. do danas sudjelovale u svemirskim misijama i jedna od petstotinjak astronauta uopće koji su iskusili taj doživljaj. Gospođa Ivins gostovati će 26. lipnja 2014. u Tehničkom muzeju u Zagrebu i na prigodnom predavanju s početkom u 19 sati podijeliti svoje iskustvo s javnošću.

Marsha Ivins u program obuke za svemirski program NASA-e prijavila se 1984. godine, a nakon petogodišnje obuke i službeno je postala astronaut. Marsha je jedna od četrdesetak američkih astronautkinja koje su sudjelovale u svemirskim misijama. U razdoblju od 11 godina sudjelovala je na pet letova američkog space shuttlea, provevši ukupno 55 dana u svemiru, od čega je njezin najdulji neprekidni boravak u orbiti oko Zemlje trajao 14 dana.

U Zagreb dolazi na poziv američke ambasade, a osim u Zagrebu predavanje će 24. lipnja 2014. održati i u Vukovaru.  

Ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu podići na blagajni Muzeja od utorka, 24. lipnja 2014.  Broj ulaznica je ograničen!

 

STS 32 evins

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location