Username *
Password *
Remember Me

Donedavno, ulične su govornice bile poželjno mjesto, gdje su ljudi, kako bi se javili svojim najmilijima ili dogovorili izlazak, stajali i u redovima, a danas su one tek javne lokacije koje služe grafiterima i ostalim uličnim umjetnicima kao tabula rasa.

 

NYPHONE

 

Njujorški se gradonačelnik, Bill de Blasio, upravo kako bi revitalizirao te punktove, dosjetio pretvoriti ih u posebne wi-fi zone s osjetljivim ekranima s kojih će ljudi moći ne samo nazvati hitne linije kao što su 311 i 911, već i saznati sve o djelu grada u kojemu se nalaze, na primjer otkriti gdje se može dobro pojesti, nešto kupiti i slično, zapravo bi svaka govornica postala svojevrstan interaktivni lokalni vodič. Ovakva izvrsna ideja mogla bi se primijeniti u svakom gradu u kojemu ulice danas više ne krase telefonske govornice, već razbijene plastično-metalne ljušture koje podsjećaju na neka stara, no ne tako daleka vremena.

 

ny phone2

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.