Username *
Password *
Remember Me

Naravno, na računu mora biti novaca, a zaradit će ga gospodin koji odjene odijelo, odnosno Power suit koje su osmislili ugledna australska krojačka kuća M.J. Bale i banka Heritage. U rukavu odijela od najfinije merino vune ugrađen je čip koji se inače nalazi u klasičnoj kartici s kojom svakodnevno plaćamo račune putem POS uređaja u dućanima.

 

power suit

 

Čip u odijelu komunicira s mobitelom, odnosno instaliranom aplikacijom, pa korisnik u svakom trenutku može provjeriti ne samo stanje računa, već i obrađenu i odobrenu transakciju sredstava. Za sada je ovo Power odijelo napravljeno u 11 primjeraka, koja su već stigla na adrese određenih korisnika, a jedno će biti prodano i na e-Bayu. Dio zarade od ovih super-odijela ide u humanitarne svrhe, za australsku dobrotvornu organizaciju za 4 ASD Kids.

Iako ove tehnologije postavljaju mnoga pitanja, poput zlouporabe čipa od treće strane do održavanja odijela koje ima ugrađen čip, činjenica je da su nosive tehnologije naša budućnost i da ćemo se ovakvih stvari još nagledati i naslušati, a onda i odjenuti i koristiti… I to skorije nego se možda nadamo.

 

 

Komentari (1)

  1. Chelsea

wow, predobro - tehnologija je stvarno uznapredovala

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.