Username *
Password *
Remember Me

Google je prijavio novi patent u Americi - mikro kamera koja se nalazi u leći za oko. Upravljati je kamerom moguće žmiganjem oka, odnosno određenim obrascima žmiganja. To znači da bismo mogli snimati doslovno ono što vidimo.

 

google2

 

Kamera bi mogla ujedno percipirati određene objekte, lica i pokret, bez da ometa vid. Naravno da bi se kamera u leći mogla povezati s našim pametnim telefonima, kao i programirati da šalje određene podatke. Google ističe da bi moglo pomoći i slijepim osobama na primjer zvučnim signalima kad se približavaju cesti ili nekom velikom objektu. Čuvari zakona koristili bi ih kad bi lovili negativce, a sve to zvuči pomalo SF. No, budućnost je stigla, a Google čini sve po tom pitanju da je i što bolje predstavi. Početkom godine Google je objavio da radi na lećama koje mogu detektirati neke zdravstvene probleme, kao na primjer smanjenu količinu šećera u krvi i slično. Tehnologija i kreativnost uvijek su se slagale - ovakvi su projekti dokaz.

 

google1

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.