Username *
Password *
Remember Me

Peter Ebner, arhitekt i profesor iz njemačkog 3M future LAB (nezavisni interdisciplinarni forum) dao je studentima zadatak da naprave projekt s 3D printerom koji bi se pozabavili rješavanjem stanovanja u budućnosti: oni su potom osmislili male pokretne domove koji su konstruirani od pijeska i ljepila. Tema je naravno bila gustoća naseljenosti u urbanim sredinama, kao i želja za mobilnim domovima. Ovo je prvi put da je ovakva jedna nastamba napravljena korištenjem 3D printera, mašine koja je očito tek započela svoj inovativni put.

 

 3dprint1

 

Mobilni dom ima 16 kvadrata i podsjeća na dvorac u pijesku. Ima struju, grijanje, vodu, a svi sistemi za njihovo korištenje su također printani, kao i sve ostalo što kućici treba - kuhinja s pomičnom radnom plohom, krevet, kupaonica, te sakrivena wc školjka. Televizor iliti kako ga oni zovu „zabavna jedinica“ pošto može zamijeniti i monitor, razvukla se po cijelom zidu. 

Dizajneri autori smatraju da bi ovaj dom bio idealan za ljude između 25 i 30 godina starosti, a jedna kineska korporacija uložit će sredstva u projekt i naručiti nekoliko stotina ovih jedinica tijekom sljedeće dvije godine.

 

3dprint23dprint33dprint43dprint5

 

Komentari (1)

  1. Chelsea

baš zanimljivo i pomalo futuristički,ali s obzirom na napredak tehnologije vjerovatno ćemo svi u budućnosti živjeti u tako nečemu...

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.