Username *
Password *
Remember Me

Odjeća koja reagira na okolinu u smislu emitiranja boje kreacije su londonskog studija The Unseen, autorice Lauren Bowker, kojoj je trebalo čak deset godina da razvije ovakav dizajn.

 

lauren-bowker-heat-responsive-leather-jacket

 

- Želja mi je da naša odjeća mijenja boju ovisno o brojnim vanjskim faktorima, kao što su zagađenje atmosfere i UV zrake. Istražujem i načine na koje bi odjeća otkrivala naša emotivna stanja, te na neki način emitirala, prezentirala ono što čujemo, vidimo, osjećamo… Sve bi to mijenjalo dizajn odjeće, na originalan, osoban način - otkriva inovativna autorica koja za sebe kaže da se bavi - alkemijom. I dizajn je čaroban, na fotografijama možete vidjeti kožnu jaknu koja ima površinu slojevitih valova čija dinamika djeluje poput oklopa.

Njezine kreacije za sada mijenjaju boju ovisno o česticama u zraku oko nas, tako da crna jakna, kad se doba promijeni, može postati zelenkasto plava. Za njezin su se rad zainteresirale automobilska i zdravstvena industrija, jer se ovaj dizajn može iskoristiti na brojne načine.

 

lauren-bowker-heat-responsive-leather-jacket-5

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.