Username *
Password *
Remember Me

Nema više spavanja za volanom, kaže nova Google Glass aplikacija koja će vas, primijeti li da držite oči zatvorene, probuditi i narediti vam da se saberete. Ok, ne baš tim riječima, ali dat će zvučne signale da vas podsjeti da ste u dosta škakljivoj situaciji.

Arch2O-Google-Glass-UI-07

Kako to radi? GG koristi infracrveno svjetlo kako bi otkrio da li trepćete ili žmirite. A ima i senzor koji otkriva koji je položaj vaše glave, da li gledate pred sebe ili dolje. Kad upalite aplikaciju, naočalama morate narediti: OK Glass, drži me budnim. I ne samo to, možete naočalama dati naredbu da vam predlože gdje je najbliži motel, kako biste se pošteno naspavali. Aplikacija je još uvijek u beta fazi, te se uskoro očekuje njezin izlazak na MyGlass store. Aplikacije uistinu mijenjaju naše navike i svakodnevne radnje, a Google Glass će, ukoliko se proširi svijetom poput vatre, dodatno začiniti i definirati naše živote.

google-glass

 

Komentari (1)

  1. dunjavk

odlična inovacija! barem će biti manje nesreća koje uzrokuju pospani vozači...

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.