Username *
Password *
Remember Me

Tehnologije koje nam otkrivaju koliko imamo otkucaja srca u minuti i koliko trošimo kalorija nužni su nam dok vježbamo, a brojni treneri i fitness majstori savjetuju korištenje upravo narukvica i slušalica koje bilježe ove podatke. Ove su nam informacije naročito važne kad radimo neke cardio vježbe koje iziskuju veći napor, a time uzrokuju i brže kucanje srca. Upravo radi toga LG se uključio u ovu industriju, te predstavio narukvicu  LG Lifeband Touch i slušalice LG Heart Rate, dva nosiva proizvoda koji označavaju tvrtkin ulazak u segment tehnoloških proizvoda za fitness.

LG Lifeband Touch 3
Lifeband Touch je pametni pratitelj aktivnosti, a kompatibilan je s monitorima otkucaja srca i pametnim telefonima. Istovremeno, dizajn inovativnih slušalica LG Heart Rate omogućava mjerenje otkucaja srca prilikom vježbanja. Oba uređaja, dakle, pomažu korisnicima preuzeti veću kontrolu nad svojim zdravljem, a mogu se i međusobno bežično povezati stvarajući tako nosivi ekosustav.

Povezivanjem s pametnim telefonima (koje pokreću Android ili iOS), uređaji mogu prenositi podatke na intuitivnu, jednostavnu aplikaciju LG Fitness ili na one drugih proizvođača kao što su aplikacije MyFitnessPal, Runkeeper ili MapMyFitness.

LG Lifeband Touch cr
Narukvica Lifeband Touch je dizajnirana da bude asimetrična i fleksibilna pružajući veću udobnost i stil u usporedbi s ostalim fitness narukvicama. Uljučuje OLED zaslon osjetljiv na dodir za prikaz vremena, biometrijskih podataka, dolaznih poziva i kontrolu glazbe. Ugrađeni brzinomjer u 3 osi i visinomjer omogućavaju precizno mjerenje ključnih pokazatelja poput udaljenosti, brzine, broja koraka, potrošenih kalorija i predviđenog tempa.

Sve ove informacije vidljive su povlačenjem prsta po OLED zaslonu. Projektirana da bude lagana i jednostavna za uporabu, narukvica sadrži i jedinstven algoritam za prepoznavanje pokreta koji automatski uključuje zaslon pri zakretanju ručnog zgloba. Lifeband Touch također nudi i povezivost putem Bluetootha za prijenos podataka na pametni telefon ili primanje podataka s drugih uređaja kao što su slušalice Heart Rate.

LG Heart Rate 3

Slušalice Heart Rate slušalice za mjerenje otkucaja srca koriste senzorsku tehnologiju PerformTek kojom se mjere signali protoka krvi u unutarnjem dijelu uha kako bi se dobili podaci o radu srca i maksimalnoj potrošnji kisika. Fleksibilan dizajn slušalica čini ih udobnijima od sličnih uređaja za monitoring, dok clip-on dodatak služi za Bluetooth povezivanje, odnosno slanje podataka na pametni telefon ili narukvicu Lifeband Touch.

- Željeli smo predstaviti nosive proizvode za fitness koji će ispuniti očekivanja današnjih potrošača, zaljubljenika u tehnologiju, ali i doprinijeti nečim novim, našem slučaju iznimnim dizajnom, udobnošću i funkcionalnošću - rekao je Jim Clayton, izvršni dopredsjednik LG-eve divizije New Business u kompaniji Home Entertainment. - Jedinstvenost naših nosivih uređaja je u tome da nisu dizajnirani samo za vježbanje, već i za svakodnevnu uporabu u uredu ili kod kuće. Na narukvici Lifeband Touch može se prikazati obavijesti o pozivu ili poruci s pametnog telefona, dok će slušalice Heart Rate reproducirati glazbu cijeli dan, čak i ako ne vježbate. Ukratko, one su puno više od uređaja za fitness - .

Narukvica Lifeband Touch i slušalice Heart Rate će biti dostupne u SAD-u u prvoj polovici 2014., a potom i na ostalim tržištima.

 

LG Heart Rate 1

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location