LG / novi mobilni aduti

  - LG Electronics danas je u Hrvatskoj predstavio svoj najnoviji pametni telefon LG G2 te tablet LG G Pad 8.3, predstavnike LG-eve nove serije premium uređaja G. Temeljeni na LG-evoj filozofiji inovativnosti te usmjerenosti na korisnike, ovi uređaji rezultat su LG-evog istraživanja životnog stila i ponašanja potrošača te pružaju brojne prednosti kao što su ergonomski dizajn, praktične funkcije i intuitivno korisničko iskustvo – objavila je danas ova poznata tvrtka.

  2222

  LG G2
  LG je tako, učeći od korisnika, sve tipke uređaja LG G2 smjestio na poleđinu, odnosno na mjesto gdje se pri držanju mobitela u ruci prirodno nalazi kažiprst, što ga čini prvim pametnim telefonom bez tipki na bočnim stranama kućišta. Koncept tipki na stražnjoj strani nastao je na temelju procjene korisnika prema kojoj postaje sve teže pristupiti bočnim tipkama kako uređaji postaju veći. Iskorak u dizajnu napravljen je i ugradnjom prostranog zaslona te baterije velikog kapaciteta u tanje kućište. Naime, LG-eva inovativna tehnologija Dual Routing smanjila je okvir telefona na tek 2,65 mm na bočnim rubovima.

  Pokreće ga četvero-jezgreni mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 800 takta 2,3 GHz, dok je za jasne grafičke prikaze zaslužan i grafički procesor Adreno 330.

  Full HD IPS zaslon veličine 5,2 inča, smješten u kućište širine 2,7 inča, dolazi s razlučivošću od 423 ppi za jasne prikaze visoke svjetline čak i na jakoj sunčevoj svjetlosti. Istovremeno, IPS tehnologija zaslužna je za izvrsnu grafiku, vjerne boje i slike bez izobličenja. Kako bi smanjio potrošnju energije zaslona, LG G2 koristi Graphic RAM (GRAM) koji smanjuje potrošnju energije zaslona za do 26 posto pri nepomičnim prikazima te produžuje korištenje uređaja za oko 10 posto. Tako je, uz bateriju od 3.000 mAh, LG G2 više nego spreman za cjelodnevni rad.

   

  1111


  LG G Pad 8.3

  Tablet je prvi u klasi dijagonale od 8 inča koji dolazi s Full HD zaslonom. Usprkos velikom 8,3-inčnom zaslonu, tanko i elegantno kućište luksuznog dizajna i širine tek 126,5 mm pruža udobnost čak i pri korištenju jednom rukom. Ovakva kompaktna prenosivost rezultat je preferencija korisnika kad je riječ o optimalnoj veličini tableta. Isto tako, iako težak tek 338 g, LG G Pad 8.3 ima snažnu bateriju od 4.600 mAh za dugotrajnu uporabu.

  Opremljen je WUXGA (Widescreen Ultra Extended Graphics Array) zaslonom razlučivosti 1920x1200 (s 273 ppi), većom od one standardnog Full HD zaslona, a tu je i četverojezgreni Qualcommov procesor Snapdragon™ 600 takta 1,7 GHz koji unapređuje iskustvo snažnim performansama. LG G Pad 8.3 dolazi s brojnim značajkama korisničkog iskustva kao što su QSlide i Slide Aside, ali i onima koje osiguravaju jednostavnu povezivost poput QPair.


  ekipaMario Medved, Kenneth Ji i Endre Vaitzner


  U predstavljanju LG-evih mobilnih noviteta sudjelovali su Kenneth Ji, direktor mobilnog poslovanja u LG Electronicsu, te Endre Vaitzner, regionalni voditelj prodaje, LG Electronics Magyar Kft., koji je istaknuo: - Činjenica da unaprijed uspijevamo osigurati najnovije tehnologije za LG predstavlja prednost na tržištu pametnih telefona. Istovremeno, LG-ev cilj je preoblikovati ovo tržište i pozicionirati se kao ključni igrač koji značajno utječe na smjer razvoja i napretka mobilne industrije s inovativnim proizvodima kao što je LG G2 - .