Username *
Password *
Remember Me

Sony Mobile Communications („Sony Mobile“) danas je na Mobile World Congressu u Barceloni najavio dva nova smartphonea koji predvode liniju top modela, Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact. Istovremeno, Samsung donosi jednako atraktivne i zanimljive novitete: Samsung Galaxy S9 i S9+.

 

 04 Xperia XZ2 Deep Green Display cr

 


Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact


Motion Eye kamera je pomaknula sve do ekstremnih granica i dobila revolucionarnu nadogradnju s prvim 4K HDR snimanjem filmova na smartphoneu na svijetuI, koristeći HLG (Hybrid Log Gamma) format. Sada možete snimati realnost s nevjerojatnim kontrastom, detaljima i vjernim bojama te podijeliti ili učitati svoj sadržaj na kompatibilni HDR TV ili na YouTube i gledati ga u realističnom prikazu koji oponaša stvarni život.


Super slow motion videosnimanje je također nadograđeno sa 960fps i sada je moguće stvoriti svoje wow trenutke u Full HD-u. Motion Eye kamera donosi sve one odlične mogućnosti fotografiranja, kao što su Predictive Capture s detekcijom pokreta i osmijeha, Kontinuirani autofokus (Autofocus burst) i Prediktivni autofokus (Predictive Autofocus). Zahvaljujući ovim superiornim opcijama te Brzom pokretanju i fotografiranju / snimanju (Quick Launch and Capture), trenutak neće pobjeći.

 

04 Xperia XZ2 Deep Green Display cr


3D Creator aplikacija je sada dostupna s još većom fleksibilnošću za 3D skeniranje. Ne samo da možete kreirati 3D skenove objekata ili lica prijatelja u manje od jedne minute koristeći glavnu kameru, sada možete napraviti i 3D skenove samog sebe koristeći prednju kameru – oživite svoj selfie u 3D-u i otvorite bezbrojne mogućnosti u 3D avatar svijetu. Sada je dostupno i postprocesuiranje da biste mogli postići još veću kvalitetu 3D skenova. Kada završite svoj 3D sken ili selfie, sada ga možete direktno postati na svoj Facebook timeline unutar 3D Creatora.04 Xperia XZ2 Deep Green Display cr

Samsung Galaxy S9 i S9+


Super Slow-mo: Dinamični i usporeni videozapisi koji snimaju do 960 slika u sekundi. Galaxy S9 i S9+ pružaju i Motion Detection, inteligentnu značajku koja detektira kretanje u okviru i počinje automatski snimati – svaki korisnik mora napraviti vlastitu postavku snimke. Nakon snimanja Super Slow-mo videozapisa korisnici mogu, između 35 ponuđenih, odabrati pozadinsku glazbu ili dodati melodiju s omiljenog popisa za reprodukciju. Također, korisnici imaju mogućnost jednostavno izraditi, uređivati i dijeliti GIF datoteke dotaknuvši jednog od tri razigrana stila petlje kako bi se snimljeno moglo ponovno gledati.


Low Light kamera: po uzoru na širenje i sužavanje šarenice ljudskog oka Samsungov dvojni otvor na kameri (F1.5 – F2.4) tijekom fotografiranja automatski pruža više svjetla kad je tamno te manje svjetla kada su uvjeti u kojima fotografiramo presvijetli, što omogućava snimanje oštrih i jasnih fotografija.

 

04 Xperia XZ2 Deep Green Display cr


AR Emoji: Samsung korisnicima omogućuje izradu emojija koji izgledaju, zvuče i djeluju baš poput njih. Značajka AR Emoji koristi algoritam strojnog učenja temeljenog na podacima, koji analizira 2D sliku korisnika i iscrtava više od 100 izraza lica kako bi stvorio 3D model koji odražava i oponaša izraze, poput namigivanja i kimanja, za istinsku personalizaciju. AR Emoji dijeli korisnikove stvarne osjećaje u videozapisima i nizu naljepnica u upotrebi standardnog AGIF formata datoteke.


Bixby: Samsungova inteligentna platforma, integrirana u telefon, koristi proširenu stvarnost i duboke tehnologije učenja kako bi korisnicima pružila korisne informacije o okruženju. Zahvaljujući prepoznavanju objekta u stvarnom vremenu, Bixby istovremeno generira informacije na vrhu slike na koju se kamera usmjerava. Uz uslugu Live Translation korisnici u stvarnom vremenu mogu koristiti opciju prevođenja sa stranih jezika, kao i preračunavati i valute, više doznati o onome što ih okružuje, kupovati proizvode koje su odabrali u stvarnom svijetu te pratiti kalorije tijekom dana.

 

04 Xperia XZ2 Deep Green Display cr