Znate li tko je Make-up Ninja?

  Postoje oni mali i slatki nesporazumi. Između spolova. Tako je, usred jedne neobične situacije, nastalo ime poznate beauty blogerice Petre Čačije kojoj je umjetničko ime Make-up Ninja. - Svom sam dečku često spominjala kako na youtube-u gledam tutorijale, a on je cijelo vrijeme mislio da gledam Ninja turtles iliti ninja kornjače - ispričala nam je simpatična dvadesetogodišnjakinja. - Tako sam ja postala i ostala Ninja - .

   

  2

   

  Iako, ne bi bilo ni čudno da gleda kornjače, pa bile one i nindže, jer Petrin nedosanjani san je studij biologije. No, završila je na novinarstvu i nije požalila. - Na početku sveučilišnog  obrazovanja nisam ni slutila, ili bolje reći shvaćala, da ću svoju buduću profesiju moći povezati sa svojom najvećom ljubavi, kozmetikom, i stvoriti vlastitu blogersku oazu. Blog će u prosincu navršiti dvije godine, a ja se nadam da ću s njim proslaviti još mnogo rođendana - .

   

  1

   

  - Blog sam zapravo počela pisati iz čiste zabave, jer sam se htjela okušati u nečemu što mi je do tad bilo strano. Naravno, jedino o čemu sam mislila bila je šminka, a pošto moje prijateljice nisu dijelile strast sa mnom morala sam svoje misli i mišljenja negdje podijeliti. Uz to, blogerice su u mojim očima bile "velike" uspješne cure i privukla me pomisao da jednog dana možda ja budem jedna od njih - .

   

  4

   

  - Najviše volim pisati grupne postove poput favorita ili nedavnih kupovina u kojima na jednom mjestu mogu ispisati hrpe dojmova. Ništa manje ne volim pisati recenzije, ali mi muke zadaje slikanje swatcheva na licu kada moram ispucati do 300 slika kako bih izvukla tek jednu vjerodostojnu. Nadam se da ću se ovo ljeto naučit služit Photoshopom i boje podešavati u njemu umjesto višesatnog naslikavanja pored prozora. Na kraju krajeva, važan je krajnji rezultat, a to je finalna slika, bez obzira kako sam došla do nje - .

   

  3


  - Ako bih na nečemu htjela poraditi, kada govorimo o blogu, to bi bilo sve vezano uz fotografiju. Od mog općenitog znanja o fotografiji, znanja o korištenju mog fotoaparata i opreme te na kraju znanja o koristenju Photoshopa. Od opreme jedino koristim svoj Canon 1100D, a slikanje planiram ovisno o sunčanim danima, jer trenutno nemam nikakvu umjetnu rasvjetu koja bi poslužila svrsi. Vodeni žig i slične prepravke radim u običnom programu koji je dostupan svima na stranici picmonkey.com - .

   

  5

   

  - Većinu vremena moje se šminkanje svodi na stvaranje savršene podloge i dotjerivanje kože. Očima i ustima većinom pridajem minimalnu pažnju. Trepavice uglavnom samo uvijem jer su same po sebi guste i dugačke pa dobar efekt mogu dobiti i samo sa uvijačem. Usta ukrasim tek nekim obojanim balzamom ili lip-butterom pošto u zadnje vrijeme imam nepodnošljivo suhe usne na kojima svaki ruž izgleda loše. Radije hodam naokolo bez ruža, nego s ružem na ispucanim usnama... Neizostavan detalj koji sam skoro zaboravila spomenuti su obrve, bez čijeg popunjavanja ne izlazim iz kuće - .

   

  7

   

  - Najviše volim bronzere. Da mogu potpisati doživotnu pretplatu na neki proizvod to bi bio bronzer. Ono što bi moglo začuditi jest činjenica da ih posjedujem tek tri. S obzirom da mi je to najdraži tip proizvoda njih najviše kupujem, isprobavam i rotiram. Onog trena kada primijetim manu na jednom od njih proslijedim ga dalje ili prodajem te radim mjesta za neki novi u mojoj kolekciji. Nemam tendenciju nakupljanja proizvoda koji mi se makar po najmanjoj sitnici ne sviđaju pa tako ne posjedujem niti tonu bronzera - .


   

  8

   

  - Omiljeni beauty proizvodi? Kako sam većinom fokusirana na kožu lica tako bi kao prvi proizvod izabrala tekući puder. Iako nemam puno toga za prekriti, tekući puder radi veliku, ako ne i najveću razliku na licu. Korektor za podočnjake bi također za mene bio neizostavan posto su tamni podočnjaci moja boljka. Mislim da je idući proizvod lako pogodit, a to je bronzer. Bez njega nigdje. Lice bi u tom slučaju dobilo prolaznu ocjenu, a tada bi se bacila na sređivanje obrva te usta. Sjenilo za obrve bilo bi moj sljedeći odabir, a nekakav blagi breskvasti balzam koji pristaje mom tenu bio bi opcija za dotjerivanje usana - .

   

  9

   

  - S obzirom da sam sa stvarima u torbi minimalna (ako ju uopće nosim sa sobom) takva sam i s kozmetičkom torbicom. Balzami za usta i mali melem su jedine konstante u njoj, a ostali sadržaj prilagođavam potrebi i situaciji. Ako je vani malo toplije tada u torbicu ubacim puder za matiranje, a ako na usnama imam ruž koji je potrebno popravljati tada nosim i njega. Inače, kada šminku nanesem od nje očekujem da ju ne moram popravljati tijekom cijelog dana, pa zato većinom ne nosim skoro ništa od dekorative sa sobom - .

   

  12

   

  - Za svaki dan volim minimalizam. Ako pretpostavimo da se nalazim u prostoru koji je klimatiziran ili ako je oblačan ljetni dan tada možemo govoriti o mom ljetnom make up-u, inače na licu ne nosim apsolutno ništa. Čak se i za tih hladnijih dana držim neke jednostavnosti. Ten ujednačim nekim lakšim puderom ili bb kremom, a moje nesavršenosti pustim da proviruju... Na bronzeru ne štedim ni pod razno, a na obraze dodajem breskvasta rumenila. Usne ljeti ukrasim nekom jačom i intenzivnijom nijansom koje tada, na tamnijem tenu, toliko ne odskaču od mog, inače, svijetlog tena - .

  Foto: Make-up Ninja

   

  111314