ŽENA GODINE Nina Išek Međugorac // ZNANJE je najisplativija investicija

  Nina Išek Međugorac, jedna od prvih magistrica na području odnosa javnošću u Hrvatskoj, trenutno na čelu korporativnih komunikacija Hrvatskog telekoma, proglašena je Ženom godine 2019., izboru u organizaciji magazina Zaposlena, sinoć u hotelu Esplanade.

  Ana Gruden Snjezana Bahtijari

  - Znanje je za mene najisplativija investicija. S kvalitetnim obrazovanjem svi imaju jednaku priliku, bilo da su žene ili muškarci, stari ili mladi, bogati ili siromašni. I zbog toga je ova godina za nas bila važna i velika. Preko 2000 djece u sklopu donacijskog programa Hrvatskog Telekoma nije učilo za dobru ocjenu već su kritički promišljali svijet u kojem žive te naučili kako uz pomoć tehnologije stvoriti prilike da oni, njihova obitelj te prijatelji budu zadovoljniji, a njihov život kvalitetniji. Ova nagrada dodatna je potvrda cijelom korporativnom svijetu da kompanije s višom svrhom mogu značajno doprinijeti u stvaranju boljeg društva. Presudno je da mi u odnosima s javnošću čujemo i osjetimo potrebe zajednice te usmjerimo organizacije u kojima radimo na odgovorno ponašanje u društvu - izjavila je Nina Išek Međugorac.

  Ana Gruden Snjezana Bahtijari
  Ana Gruden, organizatorica izbora Žena godine i urednica magazina Zaposlena i Snježana Bahtijari, direktorica marketinga, komunikacija i društvene odgovornosti kompanije Ericsson Nikola Tesla


  - Odnosi s javnošću često se u javnosti percipiraju kao dominantno ženska profesija, no dospjeti na direktorsku poziciju jedne moćne tvrtke kao što je Hrvatski telekom, a koja se bavi ipak dominantno „muškim biznisom“, svakako je veliki uspjeh. No, ono što Ninu Išek Međugorac dodatno izdvaja jest činjenica da, taj svoj poslovni uspjeh i postignuća, te moć i utjecaj koji sa sobom nosi pozicija na kojoj se nalazi, koristi za širu dobrobit, vrijednim društvenim angažmanom, odnosno usmjeravanjem dijela napora i sredstava svoje kompanije u projekte koji pridonose boljitku zajednice i društva u cjelini - izjavila je Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena i organizatorica izbora za Ženu godine.
  Svojim djelovanjem, Nina Išek Međugorac dokazuje da „ženski senzibilitet“ u poslovnom svijetu zapravo predstavlja prednost te demantira sve one koji ga još uvijek, vrlo često, vide kao nedostatak.