Y/Gia - CHAOS // namjerni kaos, pomaknuti šav, neravnomjerni nabori, nelogično kopčanje

  Jelena Geštakovski, dizajnerica i autorica brenda Y/Gia ima novu mini kolekciju od 5 komada. Ime samo govori - istražuje pojam kaosa i što se dešava kad baš ne želimo da sve bude uredno, savršeno, kao po špagici.

  yGIA Chaos1

  Kaos je kreativan, ponekad i zabavan, umjetnici ga dižu u nebesa, pa tako Jelena donosi kreacij koje ima u pomaknuti šav, neravnomjerni nabor, nelogično kopčanje. U red i mir uvela je malo zabave i drugačijih, neobičnih stilskih efekata. Red ponekad dosadi, zavodljivo je malo skrenuti.

  yGIA Chaos665

  - Prvi odjevni predmet je haljina od satena s printom. Print je napravljen iz fotografije vlastitog radnog stola. Poznata izreka, nered na stolu = nered u glavi bila je glavna inspiracija za kreiranje ovog odjevnog predmeta. Na random stolu, nalazi se sve i ništa, te se zapravo izruguje red. Tako je i sama konstrukcija ovog odjevnog predmeta, namjerni kaos. To vidimo po pomaknutom prednjem šavu, naborima koji nisu ravnomjerno složeni, kopčanju na leđima koje je namjerno pomaknuto, pa kada se haljina zakopča, stvaraju se otvori na leđima. Zadnji detalj ne poštivanja reda su i razmak između gumbiju koji su namjerno nepravilni, te i sam odabir gumbiju (svaki je različit) - priča Jelena.

  Bermude su napravljene iz istog materijala, a haljina i bermude, zajedno čine potpuni outfit.

  yGIA Chaos3

  Xxxxs metalni prsluk, rađen od umjetne kože sa srebrnim premazom, ima dva 3D džepa koji su glavni dio ovog odjevnog predmeta.

  yGIA Chaos2

  Metalizirani mantil i hlače u kompletu zadnji su itemi ove mini kolekcije. Mantil imitira noćnu haljinu, od istog materijala napravljene su i popularne cargo hlače, ali u netipičnom materijalu, organdiju s premazom koji je lepršav i proziran.

  Kaos kao inspiracija vodi autoricu dalje od očekivanog, od onog što moramo baš tako i tako, kako nam vele, kako se od nas općenito očekuje. Društvo uvodi red, a umjetnici se usude začiniti ga neredom, kaoso, izlaskom iz okvira. Dizajn je taj koji sve to voli, donosi nam neke nove elemente, poziva nas na kreativno putovanje i uživanju u nekim novim horizontima.

  Model: Evita Mandić
  Fotograf: Mirta Cindrić
  Stilist: Marcela Vrček
  Muah: Iva Rukavina

  yGIA Chaos11

  yGIA Chaos32

  yGIA Chaos42

  yGIA Chaos434