Volumen na minimalcu @ KLISAB

  Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić iliti KLISAB, koji su ove godine osvojili prestižnu nagradu ELLE Style Awards u kategoriji Najbolji mladi dizajneri, donose lookbook nove kolekcije. Od početaka vjerni ženstvenom minimalizmu, kojeg razbijaju stilskim pothvatima kao što su inovativni nabori, ovoga puta, ističu, inspiraciju pronalaze u samim materijalima. Čak je i kolorit otišao naprijed, tako da osim crne koriste i predivne tonove žute, zelene i smeđe. Njihov je stil odličan oversized, ne pretjerano nabrijan, već više ležeran i nosiv, što se najviše vidi na praktičnim krojevima i formama koje se lako kombiniraju. I nadograđuju, na slojeviti način. Za one koji smatraju dolčevitu preuskom, prezentiraju nešto šire, dinamičnije modele. New-age romantiku definiraju i udobne suknje te široke hlače, haljine... a od modnih dodataka predlažu torbe srednje veličine, nešto drugačijeg oblika.

  KLISAB lookbook 18

  Fotografiju potpisuje Petra Mrše, modeli su Ingrid S. i Mirijam S. (agencija Talia Model), kosu je radila Branka Trohar (Boye by BBK), a make-up Petra Sever, uz asistenciju Nine Pejnović. Asistent snimanja i stiliziranja bio Aleksandar Selak.


  - Svake sezone trudimo se pomicati vlastite granice dizajniranja. Promišljali smo o svakom komadu tako da jasno prezentira naš dizajnerski potpis, ali smo i osluškivali potrebe naših klijentica, te su nam one, kao i do sada, bile najveća inspiracija u radu - .

   

   KLISAB lookbook 17


  - Odvažnost nove kolekcije vidljiva je i u odabiru materijala koji do sada nisu bili tipični za Klisab dizajn – dodali su autori – što nam je predstavilo kreativni izazov. Prevladavaju štofovi različite debljine, baršun, keper, kuhana vuna, umjetno krzno, eko koža, felpa i velur. Kad je kolorit u pitanju, dominiraju crna boja i različite nijanse sive i srebrne, dok su oker, smeđa i zlatna unijele pomalo neočekivane trenutke - .  

  KLISAB lookbook 2


  - Najviše uživamo dizajnirajući outwear pa su tako ove sezone kaputi definitivno u prvome planu. Glavni cilj bio nam je napraviti statement komad koji može nositi svaki zimski styling i da svaka žena bez previše truda u njemu izgleda odlično. Maksimalno smo se trudili da je svaki model funkcionalan te da dobro grije, bilo da je riječ o zlatnom baršunastom kaputu ili o kaputu od crne kuhane vune u kombinaciji s krznenim rukavima. Pokrili smo razne krojeve, od užih dugačkih modela do onih oversized te svi imaju mogućnost zanimljivoga kopčanja predimenzioniranim remenjem - objašnjavaju dizajneri.
  Novu kolekciju možete potražiti u KLISAB showroomu (Nova Ves 84, Zagreb), a svoj dolazak najavite putem službene Facebook stranice ili na klisab.official at gmail.com.

   KLISAB lookbook 1KLISAB lookbook 3KLISAB lookbook 4KLISAB lookbook 5KLISAB lookbook 6KLISAB lookbook 7KLISAB lookbook 8KLISAB lookbook 9KLISAB lookbook 10KLISAB lookbook 11KLISAB lookbook 12KLISAB lookbook 13KLISAB lookbook 14KLISAB lookbook 15 crKLISAB lookbook 16KLISAB lookbook 19KLISAB lookbook 20KLISAB lookbook 21KLISAB lookbook 22KLISAB lookbook 23KLISAB lookbook 24KLISAB lookbook 25KLISAB lookbook 26