Vizije - Moda u budućnosti, budućnost u modi // izložba Sekcije za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a

  Bijenalna tematsko-problemska žirirana izložba Sekcije za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a 'Vizije - Moda u budućnosti, budućnost u modi' otvara se u Ilici 13 ovaj petak 17. rujna u 19 sati.

  Izlažu: Igor Galaš, Jadranka Hlupić Dujmušić, Ruža Hodak, Sanja Jakupec, Oliver Jularić, Karaka design (Vesna Karuza i Senija Radić), Marija Koprtla, Petra Krpan, Milena Rogulj, Biserka Šipek, Mario Treščec, Ines Zrnc Gregorina te fotograf Tomislav Marić

  galas24

  Foto: S izložbe Igora Galaša u MUO

   

  Autorica koncepcije i selektorica radova: Maša Štrbac

  - Živimo u vrijeme brzih promjena koje od nas zahtijevaju stalnu prilagodbu uz istovremenu viziju kako dalje. Uz imaginaciju, ta vizija traži odgovornost prema okruženju i svijetu koji bismo trebali ostaviti u nasljeđe budućim generacijama. Postojeći način života, uviđamo sve više, nije održiv. Što se u tim okolnostima događa s modom i pratećom industrijom koja je jedan od najvećih zagađivača okoliša – objasnila je Štrbac.

  Članovi Sekcije za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a pokušali su svojim radovima odgovoriti na pitanja poput kako ćemo se odijevati u skoroj budućnosti obzirom na klimatske promjene, može li odjeća budućeg čovjeka ili čovjeka budućnosti u sebe integrirati različite tradicije odijevanja i postoje li u njima vrijednosti koje bi trebalo prenijeti u budućnost.

  Posjetitelji će moći razgledati izložbu do 29. rujna u Galeriji ULUPUH, Ilica 13/1.kat, Zagreb, radnim danom od 10 do 17 sati i subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

  galas13

  Foto: S izložbe Igora Galaša u MUO