V. Mastela / putevima sive transparencije

  - Prozirne tkanine i preklapanja, ručno oslikani odjevni predmeti, slojevitost, detalji i akcenti u bojama čine kolekciju koja prenosi festivalsko raspoloženje, mladenački duh i slobodu izražavanja – veli dizajnerica Vedrana Mastela o kampanji za kolekciju Art loves you. Radi se ovdje o ljubavi i prema slojevitim eksperimentima iza kojih se krije Vedranina sklonost ka igri perforiranih i punih tekstilnih ploha. Autorica predlaže kreativnu formulu pod pankerskim utjecajem, te spominje inspiraciju glazbenim festivalima i umjetničkim radovima Laszlo Moholy-Nagya (fotograf, slikar, škola Bauhausa).

   18

  - Zanimanje za svijetlo i transparentnost oblika kod Moholy Nagyja pretočeni su u igru tkanina i njenih preklapanja, prozirnost i slojevitost. Prisutne su ručno oslikane tkanine, poruke na bedževima i ostalim modnim dodacima... Također, sam print na majicama nastao je iz ručno napisanog slogana - imena kolekcije – ističe autorica.

  - Kao i u dosadašnjem radu, nastavljam istraživanje prostora, tijela i tkanina te konceptualno promišljam suvremene modne ideje utvrđujući vlastiti potpis - objašnjava. Vedrana, naime, otkriva i zanimanje za međuprostor koji se stvara između odjeće i tijela, modificira ga krutim teksturama koje negiraju obline i često tvore neki svoj, fluidan i drugačiji, dinamičan život.

     8

  Fotografije potpisuje studentica snimanja Anđela Vidić, u ulozi modela su Ana, Marija i Tomislava dok je za make up zaslužna Tena Bašić.

  Majice i tunike s printom „Art loves you“ dostupne su ekskluzivno u designer store KRUG-u u Splitu i direktnim upitom preko službene stranice www.vedranamastela.com.

  Foto: Anđela Vidić
  Modeli: Marija Ćurić, Ana Jurjević, Tomislava Kolar
  MUA: Tena Bašić

  345679111213141516171920