Jedan dan s umjetnikom u ateljeu

  Jeste li ikad poželjeli otkriti kako nastaje umjetnost i naći se u ulozi artiste, upoznati njegov atelje? Sada upravo to nudi ULUPUH kroz Tjedan primijenjenih umjetnosti, od 6. do 11. lipnja 2016., tijekom kojeg će sedam autora članova otvoriti svoje ateljee i radne prostore posjetiteljima te predstaviti svoj rad.

  U programu sudjeluju: Karmen Ptičar (oblikovanje stakla), Željka Korbar (keramika - raku), Lidia Boševski (keramika), Nataša Jeletić (modni dizajn), Željko Koprolčec (reklamna fotografija), Julijana Rodić Ozimec (umjetnički nakit) i Marina Tudjina Badurina (keramika).

  MarinaTudjinaBarudina radovi

  Gore - atelje i radovi Marine Tuđine Badurine i dolje umjetnica usred stvaranja
  MarinaTudjinaBadurina

   

  Tjedan primijenjenih umjetnosti pokrenut je, po uzoru na slične manifestacije u svijetu, sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Publika će moći posjetiti umjetnike u njihovim ateljeima i radnim prostorima i tako se upoznati s načinom njihova rada. Neki će autori održati kratka predstavljanja ili radionice za publiku, a drugi predstaviti šire okruženje u kojem djeluju, suradnike, partnere, te i na taj način rasvijetliti prirodu svog posla. Posjetitelji će kod pojedinih autora imati priliku da se  i sami okušaju u osnovnim tehnikama i materijalima kojima se služe. Zbog ograničenog broja sudionika, za pojedini se program potrebno registrirati putem Internet stranice projekta.

   

  JulijanaRodic nakit
  Nakit Juliane Rodić

  KarmenPticar
  Gore umjetnica Karmen Ptičar, dolje njezin rad

  KarmenPticar luster

  LidiaBosevski
  Atelje Lidije Boševski

  NatasaJeletic2
  Dizajnerica Nataša Jeletić

  ZeljkoKoprolcec u studiju 
  Fotograf Željko Koprolčec