KONAČNO // frizeraji se otvaraju, kako se pripremila PETRA, vlasnica Studija Etra?

  Sad kad smo se svi doma pošišali, zbajhali i uništili kose, frizeri će imati puno posla. Javila mi se moja draga prijateljica i stilistica kose, izvrsna Petra i napisala mi pismo - kako će se sada pripremiti za otvorenje i povratak u svoj super Studio?

  Moje ime je Petra Granić Glowatzky i vlasnica sam frizerskog studija Etra još od 2005.g. Moja struka je bila među prvima koja je morala zbog pandemije korona virusa covid-19 privremeno zatvoriti naše salone odlukom stožera civilne zaštite.

   ETRA1

  Sada je već prošlo punih mjesec dana kako salon ne radi, ali sam otišla do salona u par navrata kako bih ga u cijelosti očistila i dezinficirala svaki komadić namještaja, pribor za rad, oprala plašteve te ručnike koji se i inače peru u mašini na 90 stupnjeva.

  etra44

  Održavanje higijene salona mi je bilo inače na prvome mjestu, tako da mi to nije neka novost, ali sam se dodatno informirala zbog ove nesretne pademije kako bi studio i klijentice bile što bolje zaštićene i sigurne.

  ETRA1

  Sigurna sam da ćemo se svi dobro snaći i prihvatiti uvjete koje će nam zadati stožer civilne zaštite, te ih primjenjivati dok je to potrebno, a možda nam to uđe i u naviku.

  U međuvremenu, dok sam razmišljala o sigurnosti između klijenata i mene same, apsolutno je da ću se zaštiti maskom te ću imati i maske i rukavice u salonu po potrebi ako će nekome biti potrebne. Tu su i jednokratne papirnate trake koje se stavljaju oko vrata prije postavljanja ručnika, plašta za šišanje ili bojanje.

  ETRA1

  Kontaktirala sam dobavljače i naručila jednokratne ručnike i plašteve.

  Sreća je da već godinama radim jedan na jedan sa klijenticama tako da će to ostati i dalje na stazi te ću ostavljati 15 do 20 minuta pauze iza svake, kako bih mogla očistiti, prozračiti te dezinficirati radno mjesto za sljedeću klijenticu.

  Studio ima površinu cca 80 m2, tu su hodnik te dvije odvojene prostorije, u jednoj su kolege Zdravko koji radi isključivo samo šišanja i Ivana, majstorica koloristike, a u drugoj prostoriji je moja malenkost, tako da smo odvojeni te svatko od nas ima svoj radni prostor.

  ETRA1

  Na samom ulazu u salon postavljen je dispenzer za dezinfekciju ruku, po potrebi i jednokratne navlake za cipele, a primjenjuje se i UV sterilizator za frizerski pribor škara, češljeva, četki, tako da klijentice mogu biti sigurne da je pribor apsolutno dezinficiran prije same uporabe.

  ETRA1

  Ono što sam još dodatno uvela je ionizirajući sterilizator zraka TherapyAir koji ima dvostruku funkciju djelovanja, biološko ioniziranje zraka, ima tendenciju ubijanja virusa, bakterija, sitnih čestica prašine te plijesni što lete u zatvorenim prostorijama, a sa svojim filtrirajućim sustavom pročišćuje zrak, te štiti i poboljšava naše zdravlje. Taj uređaj može pročistiti prostoriju od 120 m2. Osobno sam ga koristila kada mi je dijete bilo osjetljivog zdravlja i stvarno se pokazao jako dobrim.

  Veselim se svojim klijenticama kojima polako mi frizeri jako falimo, učinit ću sve da adekvatno i sa sigurnošću osiguram prostor za njih i da se osjećaju osim zaštićeno, sigurno i ugodno prije svega.

  Kontakt: 014666616, Nova ves 7, Zagreb

   ETRA1