Švedski OUTDOOR BREND Fjällräven // slavna GREENLAND jakna proslavila 50. rođendan

  Svi koji ste imalo aktivni, skoknete na obližnje brdo ili se volite muvati po šumi, da ne spomenemo neke sportove, znate da je materijal odnosno tekstil prevažan: ono što nosimo u tim uživajućim trenucima mora nam služiti u potpunosti. To znači: udobnost, jednostavnost i inovaciju. Upravo to rade u švedskom Fjällrävenu, to je brend koji je kod sjevernjaka super-popularan radi svega što nudi. Osim toga, postoje pola stoljeća i imaju totalnu zvijezdu zaslužene slave: jaknu Greenland. Ima ga i kod nas, jučer je u predivnom zagrebačkom šumskom imanju La Grma predstavljena nova kolekcija.

   4 Greenland Half Century Jacket W 89991 527

  A kao dostojnu proslavu 50-godišnjice ove legendarne kolekcije Fjallraven je izbacio jaknu Greenland Half Century. Ažurirana verzija jakne Greenland No. 1 slavljenički je komad načinjen je od ekološki prihvatljivog G-1000 Eco materijala i uključuje tehnologiju zalijepljenih šavova čime je zajamčena iznimna sloboda pokreta. U ovoj kolekciji prvi put su se spojile dvije ikonske Fjällräven linije: Greenland i Kånken. Posebno izdanje najprodavanijeg svjetskog ruksaka izrađeno je od G-1000 Heavy Duty Eco materijala.

  4 Greenland Half Century Jacket W 89991 527

   

  Greenland Updated: ponovno rođenje klasika

  Prije točno 50 godina rođena je jakna za pustolovine na otvorenom; stvorena da dobro služi kad je hladno, toplo, vlažno ili suho. Jakna stvorena da traje; koju su nosile i voljele generacije. To je legendarna Greenland jakna i upravo je ona bila polazišna točka nove Fjällräven kolekcije. Zadržana je ista svevremenska estetika, no poboljšana je izborom održivih materijala poput G-1000 Eco i Eco-Shell koji ne sadrže štetne PFC spojeve. Sva odjeća je dizajnirana tako da se jednostavno može popraviti kod kuće čime je vijek trajanja produljen – objavio je brend.

   

  4 Greenland Half Century Jacket W 89991 527
  Sanela Krisat, Matevž Kovač, Neža Kovač


  - Fjällräven svojim proizvodima želi pomoći ljudima da pronađu put do šuma, planina i rijeka; nadahnuti ih da se vrate prirodi. Biti najbolji u proizvodnji opreme za boravak u prirodi znači kreirati proizvode u skladu s prirodom. Biti ponosan na nasljeđe, ali uvijek težiti inovaciji - .

  4 Greenland Half Century Jacket W 89991 527

  Rođene u Bavarskoj, nošene u cijelom svijetu
  Hanwag su planinarske čizme koje još od 1921. godine spajaju tradicionalno bavarsko umijeće i izdržljivost te stručnost i sustavne inovacije. No usprkos uvažavanju tradicije, upravo su inovacije glavna pokretačka snaga Hanwaga, što je vidljivo i u kolekciji proljeće/ljeto 2018. Tako su uz pomoć TubeTec tehnologije predstavljeni novi modeli Bendigo i Calpa, dok su neki prokušani modeli poboljšani, pa je popularna linija Tatra dobila dvije nove inačice Tatra II odnosno Tatra Light. Osim toga Hanwag odjel za razvoj i istraživanje osnovao je Žensku alijansu, u koji su uključene žene različitog stupnja outdoor iskustva, zahtjeva i mišljenja koje pružaju dragocjene informacije za daljnje usavršavanje Hanwag proizvoda.

  4 Greenland Half Century Jacket W 89991 527


  Primus Campfire 2018: svaki dan je savršen za pustolovinu
  Što je bilo zajedničko Roaldu Amundsenu koji je 1911. osvojio Južni pol i Sir Edmundu Hillaryu koji se sa svojim Šerpom Tenzingom Norgayem 1953. godine prvi uspeo na Mt. Everest? Hrabrost, ustrajnost, vizija i usmjerenost na ostvarenje cilja. I Primus kuhalo. Svaki dan je stvoren za pustolovinu, a dobar obrok s obitelji i prijateljima učinit će svaku pustolovinu još boljom. Upravo to je bila misao vodilja švedskog brenda za kuhanje na otvorenom Primus prilikom razvijanja nove Campfire linije. Čine ju Kuchoma Grill kompaktnog dizajna, tu su i Campfire hvataljke od nehrđajućeg čelika, pregača od G 1000 materijala koji štiti od masnih mrlja, Cooler Backpack koji će pića držati hladnima i usred ljeta, posuđe od nehrđajućeg čelika te Campfire sklopivi stol i stolci od aluminija.

  4 Greenland Half Century Jacket W 89991 527