Uvijek budne sove mudrice @ nova SOVILJ kolekcija

  Sapiens znači mudra, mudar, a sovama i njihovim čudesnim sposobnostima totalno sam fasciniran – veli Nenad Sovilj, naš dizajner luksuznog art nakita koji je jučer u svom butiku, koji zagrebačkoj Amruševoj daje poseban štih (plus svako malo ispred dućana čuje se zvuk sove ušare koji vjerojatno plaši četveronožne podrumske stanovnike), predstavio nove kreacije. Dvanaesta kolekcija obilježava isto toliko godina autorovog djelovanja. Sovice su preslatke, nisu teške, zauzimaju veličinu oko pola dlana.   

  nocna

  Kolekcija se dijeli na dva tipa ogrlica podijeljenih prema porodicama sova u prirodi: Strigidae i Tytonidae.

  Noseći sovu kao nakit, ona predstavlja talisman koji nas intuitivno poziva na donošenje mudrijih odluka u svom životu. Osim što je simbol mudrosti, znanja i tajni, sova je usko povezana sa mistikom, Mjesecom i ženskom snagom. Sugerira pojačanu čulnost. Personifikacija je noći i sna te neprikosnoveni simbol bogatstva.

  nocna

  Strigidae predstavljaju ogrlice prema srebrnim krunama koje nose na glavi: kraljica, vojvotkinja, markiza, grofica i barunica. Materijali su facetirano drago kamenje (rubin, topaz, ametist, citrin, zeleni oniks), pozlaćeno srebro, srebro, bronca, mesing, epoksidna smola, emajl i svileni rips. Eterična krilca, koja podsjećaju na ogrtače, napravljena su od rastera Sovilj logotipa za koji je dizajner dobio prestižnu Red Dot nagradu 2011. godine. 

  Tytonidae su sove izrađene od smole, poludragog i dragog kamenja sa srebrnim kljunom i emajliranim očima, a neke su metalne i emajlirane. 


  Fotografije kolekcije: Mladen Šarić
  Fotografije izložbe (sovilj 01-10): Marko Mihaljević
  Fotografija noćna i sova na NSB: Vukas & Becks


  nocnanocnanocnanocnanocnanocnanocnanocnanocna

  Sove na NSB su direktna asocijacija, one su mudre čuvarice grada Zagreba.

  nocnanocnanocna