RECIKLIRANI_info // H&M donosi novu kolekciju kao hommage održivoj budućnosti

  - U paleti boja prljavo bijele i jake crne kao kontrastom, dok su čipka, jacquard i vuna u kolekciji izrađeni od održivijih materijala, što odražava trajnu predanost H&M-a održivijoj modnoj budućnosti. Kolekcija H&M Fall Fashion 2020 istraživanje je ljepote i inovacija koje stoje iza recikliranih materijala i još je jedan korak ka cilju H&M-a da do 2030. godine koriste samo reciklirane materijale i proizvode iz održivog izvora. Kolekcija će biti dostupna od 10. Rujna, u trgovinama širom svijeta i online na hm.com - objavio je danas H&M.

  1

  Nova je kolekcija, romantičnog i urbanog stila, napravljena od recikliranog poliestera, recikliranog najlona te vune, iz tekstilnog otpada, plastičnog otpada ili njihove smjese - dajući novi život starim PET bocama, staroj odjeći ili tekstilnim ostacima. 

  Jedan od trendova koje predlažu su haljine na čizme i kapute, kao nastavak udobnosti, uz dozu grunge stila. Kaputi su ležerni, haljine imaju perforirane detalje, a čizme konkreno crne.

  2

  Dio kolekcije je i u boji vanilije, a teksture su slojevite, inspirirane floralnim motivom. Ženstvenost je naglašena i puf rukavima, kao i mašnama oko struka.

   3