"Ružičasta nit“ Marije Butković

  - Godišnje se u Hrvatskoj otkrije oko 2300 novih slučajeva raka dojke, a ta je brojka iz godine u godinu u porastu. Odstranjenje jedne ili obje dojke za mnoge žene predstavlja psihofizičku traumu. S obzirom na to da u našoj zemlji brojne žene ne znaju za mogućnost repigmentacije areola i bradavica, pokrenula sam projekt njihove besplatne repigmentacije, te ponovne pigmentacije obrva izgubljenih zbog kemoterapije ili alopecije. Želim omogućiti ženama da se osjećaju i izgledaju bolje, prihvaćenije i sretnije! - izjavila je dugogodišnja vizažistica Marija Butković na predstavljanju ove hvalevrijedne inicijative, danas u hotelu Esplanade.

   

  marija butkovic

   

  Udruga za poboljšanje kvalitete života žena oboljelih od karcinoma, te osoba oboljelih od alopecije "Ružičasta nit" osnovana je s ciljem pružanja edukativne, humanitarne, medicinsko-estetske potpore ženama u fazi kemoterapije i rehabilitacije, te osobama oboljelima od alopecije ili ozlijeđenima u nesrećama, požarima i sličnim situacijama.

  Udruga "Ružičasta nit" predstavlja poveznicu između medicine i estetike, te na taj način pruža poticaj ženama da se što kvalitetnije vrate svojim ulogama majki, supruga, prijateljica, poslovnih žena. Na današnjem su predstavljanju u Esplanadi podršku projektu dali i Đurđica Mesarić kojoj je Marija napravila ponovnu pigmentaciju obrva, te dr. Zlatko Mihelčić, specijalist onkologije i radioterpije. Sve informacije o radu udruge, donacijama i programu mogu se pronaći na službenoj web stranici www.ruzicastanit.hr.

   

  dr. Zlatko Mihelcic Marija Djurdjica Mesaric

  dr. Zlatko Mihelcic, Marija Butković i Đurđica Mesarić