RETROMANIJA // kako se RACHEL upisala u povijest najboljih FRIZURA ikad

  Friendsi su bili super-hit sitcom u devedesetima, čitav svijet pratio je što rade Rachel, Lisa, Monica, Matt, Ross i Chandler. Jedna od njih, Rachel Green iliti Jennifer Aniston, isticala se specifičnom fizurom – imala je voluminozan bob i medene pramenove. Ubrzo su po beauty salonima diljem svijeta žene krenule tražiti - Rachel frizuru! Pramenovi su postali nezaobilazan detalj stylinga lijepe, njegovane kose.

  52b91fbc dad7 4067 b7d2 fae1d70c0538

  Rad potpisuje frizer Chris McMillan koji je osmislio look koji je Rachel davao fini, ali dovoljno moderan izgled. I kod nas su medeni pramenovi, kao olovkom iscrtani u tri nijanse, bili mega hit, nosila ih je svaka druga cura duge kose.

  - Smatram da bi svi trebali nekad razmisliti o drastičnim promjenama frizure. Kad netko kaže – moram smršaviti pa ću onda imati dovoljno samopouzdanja za kratku kosu – zapravo nije u pravu. Upravo će ti kosa, promjena, dati samopouzdanje za dalje… Svaka glava može isfurati kratko i kraće, samo je bitno da frizer kosu prilagodi obliku glave i lica. Za mene je long bob jedna od najboljih frizura ikad – komentirao je Chris McMillan u jednom od intervjua. – Cure često vele, nemojte mi šišati jako, moj dečko voli kad imam dugu kosu. A ja velim – skrati kosu ako želiš, jer ako te ostavi radi frizure, bolje ti je bez njega! - .

  Danas imamo raznovrsno nijansiranje kose i iscrtani pramenovi više nisu poželjni, ali zato jesu te nijanse. I sama Jenn danas nosi medenu frizuru, koja se u principu nije drastično promijenila. Aniston je jedna od onih glumica koje ne vole eksperimentirati i znaju što im pristaje. Zdravo živi i redovito vježba, što se u itekako vidi – ova 50-godišnjakinja je super fit!

  52b91fbc dad7 4067 b7d2 fae1d70c053852b91fbc dad7 4067 b7d2 fae1d70c0538