Rekle su o sebi / Jessica & Ivona

  Jessica Alba otkriva planove o što manje glume i sve više Honest Company bizinisa kojeg je pokrenula 2011., dok se sa Sarajevo festivala javlja Ivona Juka i ističe što je najvažnije u njezinom redateljskom poslu te kako ona sve to doživljava.

  she-feels-strongly-about-acting-I-did

  - Moj suprug mi je najviše pomogao oko slaganja poslovnog plana za Honest Company, tvrtku nastalu na fair-trade i ekološkim načelima – priča Jessica Alba o Cashu Warrenu – uvijek je bio moja najveća podrška. Nikad nije preuveličavao naša očekivanja a kad bih se osjećala loše nije me previše kritizira... mislim da je imati takvu podršku stvarno neprocjenjivo. Planiram sve više posvetiti se vlastitom biznisu koji uistinu cvate, kamere su u drugom planu - .

  refusing-certain-acting-roles-I-never-wanted-play

  Spomenula je i odbijanje skidanja pred kamerama. – Mislim da moja golotinja ne bi toliko poboljšala film da je to vrijedno. To je samo eksploatacija mene. Ipak, možda se jednog dana pojavi rola za koju ću to napraviti - . Jessica uskoro predstavlja The Honest Beauty kolekciju koja će biti dostupna u boljim parfumerijama diljem svijeta.

  Anita Juka Ivona Juka Lana Baric cr
  Anita Juka, Ivona Juka i Lana Barić


  - Svakom redatelju laska ovakva, izuzetno pozitivna, reakcija publike jer nakon svega, film se radi za ljude i oni su najmjerodavniji da daju konačnu ocjenu jeste li uspjeli u onom što ste radili ili ne - rekla je Ivona Juka, redateljica filmskog hita Ti mene nosiš. - Ja vjerujem da sam uspjela, a ova divna sarajevska publika samo je potvrdila moju tezu. Još od svog prvog pojavljivanja, iz Sarajeva nosim samo pozitivna iskustva, a nagrada Srce Sarajeva (2006., Što sa sobom preko dana) mi je bila uistinu nešto posebno. Ti mene nosiš, je namijenjen, onima koji ga žele gledati, a ja sam večeras uvidjela da mnogi žele vidjeti i gledati ovaj film. A festivali kao takvi su jako bitni, jer su događaj, onaj važan event, koji ljudima skrene pažnju na – film. I to autorski film. Kad je film u redovnoj distribuciji, imate, pa nemate vremena, pa odlažete gledanje i na kraju možda čak i ne pogledate taj film. Festivali su spotlight na film, ljudi se okupljaju zbog filmova, druže, a upravo je Sarajevo kroz svoj festival uspio okupiti ljude, približiti im film, a kroz neposrednu komunikaciju s glumcima i redateljima ovaj festival učiniti jednim od najdražih i najposjećenijih filmskih festivala u Europi - .