PERFUME news / Kilian se vratio

  Parfemi Kilian koje potpisuje Kilian Hennessy, unuk osnivača Hennessy kompanije (danas dio Moët Hennessy Louis Vuitton carstva), vratili su se u Hrvatsku: jučer ih je u zagrebačkom Westinu predstavila ekipa iz parfumerije Lana. Kilian je kao brend vrlo glamurozan i luksuzan, s drskim kompozicijama i imenima kao što su Good girl gone bad, Playing with the devil, Forbidden games, zatim Votka on the rocks, Straight to heaven, Sacret wood, Pure oud, Sacret wood... svi oni sada se nalaze na poznatoj parfemskoj adresi tik do zagrebačkog Kvatrića.

  kilian6

  - Prije no što se priča o olfaktivnoj harmoniji, parfem mora biti prije svega velika priča za sebe – komentirao je Kilian u jednom od intervjua. - Filmski redatelj mora prije svega napraviti scenarij, kako bi mogla uslijediti produkcija, a upravo tako i nastaju moji parfemi. Oni su izraz emocije koja nije kreirana oko jednog sastojka, ona se gradi, razvija, raste i sljubljuje, ona ima svoj početak, pod-ime, mirisni kontekst i priču koji svaki od parfema priča dok se nosi na koži... - .

  Brend koji nosi njegovo ime pokrenuo je 2007. godine kad je izjavio – cilj mi je parfeme vratiti na pijedestal, nemam interesa za trenutno moderne bizarne mirisne kombinacije - . Prije toga radio je za nekoliko poznatih parfemskih kuća. Pakiranja su također izraz luksuza, futrola djeluje kao torbica, a ima i ključić. Ukrašene su motivima poput zlatne zmije koja leži na bijeloj ili crnoj površini. Same bočice,  mogu se ponovno napuniti. Ove je godine brend kupila kompanija Estee Lauder.

   

  DSCF1884kilian sandrakilian1kilian2kilian3kilian4kilian5kilian7kilian11kilian12kilian13kilian87