PARFUME.upgrade // 4 osvježavajuće kompozicije s posebnim potpisom

  Na prelazu sezone vodi se i potraga za novim mirisom – jeste li raspoloženi za neki vatreni, vodeni ili drvenasti? Možda dašak lavande, kokosa, citrusa..? Vrućine zahtijevaju neku lakšu, odnosno svježiju kompoziciju, a i styling se mijenja, sve nekako ide prema morskim notama, fresh nijansama... Baš na visokim temperaturama, donosimo nekoliko novih aduta, posebnih formula – Nicolai i Histoires de Parfums su u niche kategoriji. Miris je nevidljivi accessoires, tvrde parfumeri koji pomno, poput umjetnika, slažu formulu koja će nas odvesti u neka intimna prostranstva...

  bleu 1 3
  Marks & Spencer / prshots

   

  bleu 1 3

  Juste un reve NICOLAI Parfumeur  
  Eksplozija tahićanske gardenije koja grije kožu poput zrake sunca. Nema ništa stidljivo u ovom opojnom mirisu kokosa i breskve. Da, to je odličan ambijent za spajanje mirisnih akorda slatke ruže i banane uz dašak jasmina. Kremast i satenast, miris je to koji se stapa s kožom, no otkriva se ako se približite dovoljno blizu osobi koja ga nosi. Miris s orijentalnim dodirom. Senzualan i pohotljiv. Cvjetni parfem s laganom puderastom notom.
  Vrh: kokos, breskva
  Sredina: jasmin, tuberoza
  Baza: sandalovina, vanilija, ambra
  Cijena: 100 ml, 940 kn, Parfumerija TOP, Top.hr, Tomićeva, Zagreb.

   

  bleu 1 3


  PRADA LUNA ROSSA CARBON je fougere miris koji donosi note destiliranih biljaka i sintetičke materijale u kombinaciji punoj energije. To je pedantno izmiješan miris: zeleni citrus Vert de Bergamote iz Italije, drvenaste note pačulija i suhog ambera. Citrusni je i začinski, lagan i zelen, s elementima vlažne zemlje i kamena. Lavanda čini središnju notu svih Luna Rossa mirisa – njene klasične metalik note korištene   su na sjajan, moderan način. Prada Luna Rossa Carbon pripada zemlji i prirodi, ali njegova mineralna svježina također pripada svijetu  tvornice i industrijske inovacije.  
  Prada Luna Rossa Carbon edt 50ml, 477 kn
  Prada Luna Rossa Carbon edt 100ml, 648 kn

   

   

  bleu 1 3

  HISTOIRES DE PARFUMS
  This is not a Blue Bottle 1.3. – miris vatre
  Miris koji predstavlja zoru početak nastajanja nove energije. Crvena naranča diže se iznad ruže, šafrana i oslobađajuće snage kožnih nota. EDP dostupni u parfumeriji Lana u Zagrebu.

   

   

   bleu 1 3

  OLYMPÉA INTENSE PACO RABANNE
  Paco Rabanne bio je revolucionarni kreator – radikalan, futuristički, obilježio je vrijeme šezdesetih kad se društvo prolazilo kroz posebnu revoluciju. Upravo ove karakteristike snašle su mirise koji danas nose njegovo ime, nekonvencionalni su i otvoreni prema novome, prema budućnosti.

  bleu 1 3

  Olympéa Intense predstavlja spoj cvjetne svježine i senzualnosti. Gornje note čini spoj bijelog papra i slane vanilije, srednje note čini cvijet naranče i cedrovine, a donje note cvijet grejpa i bijele ambre. Cijene: EDP 50 ml, 594 kn; 30 ml, 419 kn.

  bleu 1 3


  INVICTUS INTENSE
  Bazu čine slano – slatka ambra u kombinaciji s dinamičnim drvenastim notama. Zatim slijede začinjene svježe note aromatičnog lovorovog lista, crnog papra i cvijeta naranče. Na kraju, za iznimnu  svježinu, dodana je krema od viskija. Cijene: 100 ml, 655 kn; 50 ml, 492 kn.

   

   

  bleu 1 3