Niklas Worgt @ Klubikon turneja

  Jedan od glavnih protagonista svjetske elektronske scene i čovjek koji iza sebe ima desetljeće stvaranja glazbe, 7 studijskih izdanja, preko 50 singlova, više od 70 remikseva za razne glazbenike i producente te brojna gostovanja u svjetskim klubovima i na velikim festivalima, Niklas Worgt a.k.a. Dapayk Solo, u sklopu Klubikon turneje stiže zakuhati jednu odličnu večer. Rezervirajte ovaj petak, 09. svibnja 2014. godine, za dobar provod u zagrebačkom klubu Sirup!

   

  Dapayl

   

  Dapayk Solo, Marek Bois, Dredl Kibosh, Frauds In White, Geheimtipp, Kokoschka, Sonstware, Wooling i Dapayk & Padberg aliasi su pod kojima Niklas Worgt gradi dugogodišnju karijeru glazbenika i producenta. Da je u tome više nego uspješan svjedoči i činjenica da od svoje petnaeste godine i prvog susreta sa studijem nije prestao stvarati.

  U počecima koncentriran na drum'n'bass, house i techno, Niklas je postupno kreirao svoj vlastiti prepoznatljiv zvuk okarakteriziran kao mješavina minimala, elektronice i breakbeata koju on sam naziva 'Frickelsound'.  S izdanjima za izdavačke kuće poput Stil vor Talent, Herzblut te na svojoj matičnoj kući Mo's Ferry Prod., već preko deset godina potvrđuje svoju aktualnost i suvremenost. Sa svojim inspirativnim live setom proputovao je čitavu planetu i stekao iskustvo s kojim zna točno što jedan dobar party treba.

   

  Dapayk 4

   

  U tandemu sa suprugom, njemačkim modelom Evom Padberg dio je projekta Dapayk & Padberg, kojim je također ostvario niz uspješnih međunarodnih nastupa i mnogobrojna izdanja.

  Izvrsnom berlinskom producentu ovaj će se petak u Sirupu pridružiti i Lazo koji je od 2010. godine, zajedno s Lukom Cipekom, poznatiji pod svojim alter egom Jedi Jet. Duo koji posljednjih deset godina redovito izdaje za Dapaykov label Mo's Ferry Prod., ovim partyjem ujedno započinje i novu klupsku večer. Pod imenom Long Play, ona će se od jeseni održavati jednom mjesečno te okupljati mnoge relevantne glazbenike underground scene, zajedno s obaveznim domaćim imenima, a neće im biti stran ni pokoji 'label showcase'. Jedi Jet će tulumu pridonijeti svojim  klasičnim house zvukom i kaotičnim elementima glitch i micro house pravaca, a tu je i jedan od domaćih producenata koji ne zna za odmor te redovito odskače od 'običnog' u glazbi – Examine (Cycle). Za kraj, svoj će desetogodišnji opus s posjetiteljima podijeliti i osnivač network_nietwork – LittleG.