NICHE PARFUME NEWS // NEW IN Amouage, O. Jayne, V. Gabai, Clive Christian, Les Liquides Imaginaires, Parfums de Marly

  Amouage Attars

  Odajući počast ljepoti, plemenitosti i bogatstvu carstava koja su parfemu dala njegovo prvo zlatno doba, Amouage je predstavio šest Attara koji ponovno ujedinjuju dvije škole mirisa, tehničku i olfaktivnu, kako bi rodile novu generaciju parfema.

  Uzvišena i moderna čista mirisna ulja, iz umova (i nosova) parfumera Cécile Zarokian, Dominiquea Ropiona i Juliena Rasquineta, crpe inspiraciju iz Sultanata Oman – njegove bogate tradicije, rijetkih prirodnih blaga i inherentne strasti za finim mirisima.

  AMUAGE ATTARS GROUP 02 cr

  Attari su oduvijek bili glavna komponenta Doma, ranije dostupni samo u Omanu. Kada ih je otkrio, poznati autor parfema Luca Turin rekao je: "Osjećao sam mješavinu ponosa i frustracije što posjedujem nešto lijepo što je malo tko mogao podijeliti." Danas, Amouage ponovno uvodi svijet u najstariji oblik parfema poznat čovječanstvu, dok nastavlja pomicati granice parfumerije pod kreativnim vodstvom Renauda Salmona.

  "Ponosni smo što možemo proširiti naše Attare izvan Omana i podijeliti ih sa svijetom. Naša je ambicija bila ostati vjerni Attarovom plemenitom i dragocjenom ugledu, iskorištavajući njihovu povijest dok im ulijevamo Amouageov vlastiti inovativni kreativni pristup. Snaga Attara i njihova rezonancija omogućili su nam da ih iznova osmislimo za promjenjivi mirisni krajolik bez poricanja njihovog identiteta", rekao je Salmon.

  Dodao je: "Rijetki, dragocjeni i jedinstveni, oni su istovremeno moderni i starinski, ukorijenjeni u istinski omanskoj tradiciji i naslijeđu. Proizvedeni od prirodnih sastojaka i zrače eteričnom ljepotom, oni su mnogo više od jednostavnog mirisa, oni su intimni, autentičan i ritualistički običaj; prepoznatljiv miris poznavatelja i način samoizražavanja koji je nadilazio civilizacije."

  Svi mirisi dostupni su u Parfumeriji Lana.

  Amouage Overture Man

  Overture Man je zadivljujući drveni miris inspiriran čovjekovom samoćom u svijetu; dramatičan, hrabar i samouvjeren. Potpisuje ga poznata parfumerka Karine Vinchon: u fokusu su snažne note i prikaz džentlmenske mistike u snažnim notama smirne, sandalovine i dimljenog tamjana.

  Amouage Overture KV Duo 3 2 NO STONE cr

  Miris se otvara odvažnim notama koje su u oštroj suprotnosti s citrusnom, začinskom i aromatičnom svježinom grejpa, šafrana, kardamoma, kumina i đumbira. Kako se razvija, otkriva mekše srce smolastih cvjetnih nota okrunjenih mirom i geranijem, dajući ovoj kreaciji sofisticiranu oštrinu, ali kako sazrijeva, miris otkriva bezvremensku esenciju tamjana.

  Amouage Overture Woman

  Miris je hommage modernoj ženi – ona je hrabra i puna mističnosti. Miris potpisuje Annick Menardo, te predlaže opojnu kombinaciju nekih od najrjeđih i najtraženijih sastojaka na svijetu, izazivajući intenzivnu emociju. Među gornjim notama su bergamot, šafran i jabuka, srednje su benzoin, smirna, ruža centifolija, geranijum i cimet te u bazi tamjan, labdanum i koža.

   Svi mirisi dostupni su u Parfumeriji Lana.

  Clive Christian kolekcija Noble - Blonde Amber i Amberwood

  Kolekcija Noble vodi nas na dramatično putovanje kroz eru dizajna prošlosti, slaveći umjetnost, arhitekturu i hortikulturni pokret ključnih razdoblja u povijesti. Nastao neposredno prije Prvog svjetskog rata u Parizu, Art Deco (kratica od 'Arts Decoratifs') proslavio je stil, umjetnost, arhitekturu, pa čak i inovativne predmete za kućanstvo.

  CLIVE CHRISTIAN ART DECO 2022 0000 Art Deco CC finalPRE VIEW

  Clive Christian Art Deco Blonde Amber – amber, chypre

  Duboki i dimljeni jantarni parfem s cvjetnim cvjetovima, inspiriran ovim ključnim dizajnerskim materijalom tog doba. Topli jantar, začinjen aromatičnim i dimljenim plavim duhanom priča priču o dekadenciji Art Decoa. Bujica cvjetnog cvijeća i suhog voća pridružuje se gužvi finih sastojaka, stvarajući ugodnu mješavinu.

  CLIVE CHRISTIAN ART DECO 2022 0003 Clive Christian 17.02.2224954 1

  Clive Christian Art Deco Amberwood – amber, woody

  Glatki i prozirni parfem u stilu jantara s drvenim tonovima, hvatajući briljantnost ovog dragocjenog art deco materijala. Glatki i gotovo prozirni jantar obogaćen je bogatim i raskošnim drvećem, osvježenim kaduljom i bergamotom. Dašak tonke i duhana u bazi dodaje toplinu ovom očaravajućem parfemu.

   

  Les Liquides Imaginaires – Abyssis, Sirenis, Navis

  Abyssis - "Davno u nordijskim sagama iz trinaestog stoljeća, opisivan sam kao najveće čudovište na moru koje je izazvalo sve strahove kao i najstarije mitove. Kolosalno stvorenje koje je sposobno prevrnuti i progutati cijeli brod svojim posada. Ja sam divovsko čudovište koje može proždirati goleme drvene trupove i ne mogu me pobijediti. Moćniji od vjetrova i plime, ja sam Kraken, stvorenje dubina. ABYSSIS je moja morska snaga." Razvila ga je parfumerka Louise Turner, s kalipsonom, bijelim i crnim paprom, cedrom, ambrofiksom, sandalovinom, stiraksom, kozmonom i silkolidom.

  220307 bermudes KV vertical DIN

  Navis - "Napravljen od ljudi koji sanjaju o dalekim mjestima i dalekim putovanjima, ja sam utočište koje pluta usred oceana. Moj je trup prožet slanom vodom, miluju ga valovi. Ja sam granica između zraka i vode. Dok štitim riznice mirisa, bogate citrusima i rijetkim začinima, moja jedra pune jodirani vjetar i žarko sunce. Grlim maglu i hrabrim oluje. NAVIS je tvoje putovanje." Potpisuje ga Nadège Le Garlantezec, sa sjemenkama ambrete, ružičastim paprom, grejpom, bergamotom, algama laminarije, hrastovom mahovinom, amyrisom i cedrom.

  POST III 08.04

  Sirenis - "Ja sam kći riječnog boga, moja pjesma je očaravajući šapat koji putuje po valovima poput neodoljivog, očaravajućeg parfema. Moj božanski glas ima magične moći, poznati nautičari kažu da su me naišli blizu arhipelaga gdje se volim igrati svojim čarima. Ja sam mitsko stvorenje, polužena, polu-riba. Lijepa i natprirodna, ja sam Sirena. Možete li odoljeti mojoj pjesmi ljubavi? SIRENIS će biti tvoje iskušenje." Osmislili su ga parfumeri Sonia Constant i Marion Costero, s bergamotom, muškatnom kaduljom, kardamomom, morskim akordom, driftwoods, ružom, prozirnim cvijećem, genetom, sandalovinom, jantarom, mošusom, pačulijem, mahovinom i vetiverom.

   

  Parfums de Marly - Haltane

  Parfums de Marly, Haute Parfumerie Maison koju je stvorio Julien Sprecher, otkriva Haltane, originalan miris i sjaja i sjene. To je odvažan miris za gospodu svih generacija.

  PAwO5oGw

  Određena ideja muške elegancije, gdje duh suvremeni dandy susreće rafinirani hedonizam gentilhommesa pozvan od Luja XV na privatne večere u Château de Marly.

  Sastav Haltanea sadrži mješavinu rijetkih i plemenitih sastojaka koji će ponovno oživjeti tradiciju francuskog parfema iz 18. stoljeća, koji je drag Julienu Sprecheru. Haltane je dio aromantičnih mirisa s drvenim notama. Piramida izuzetnih tekstura – šafran, praline, oud, agar drvo.

  FOiy uMA

  Ormonde Jayne - Montabaco Verano

  Verano je zavodljiv i dubok miris kože, drva i lista duhana s dobrom mjerom grejpa i daškom kašmerana za dodatnu hrabrost i senzualno kremasto sušenje. Predstavljen u zadivljujućoj azurnoj boci, Verano zauzima središnje mjesto jer bilježi bit Latinske Amerike.

  8 1900x

  Veronique Gabai - Le Point G

  G točka. Vrhunski parfem. Poljubac ruže, milovanje bijelog mošusa, meki zalogaj kože, intenzivna strast vanilije, drveta i jantara... vrtoglavica za osjetila. Ovaj parfem je kreiran kao vibracija, puls, krešendo. Parfem je veganski.