NICHE_parfume news // 724 FRANCIS KURKDJIAN olfaktorni potpis s urbanim duhom velikih svjetskih gradova

  Slavni parumer Francis Kurkdjian putuje svijetom, vješajući svoj šešir tjednima ili godinama na četiri strane svijeta. Njegovo putovanje započelo je u Parizu kada je prijestolnicu učinio svojim posvojenim domom, a zatim je skoro pet godina živio i radio u New Yorku. Sijede ga druge metropole kao što su Sydney, Tokio, Seul, Shanghai, New Delhi, Mumbai, Manila, Kuala Lumpur, Moskva, London, Berlin, Buenos Aires, Los Angeles i Houston.

  Unatoč širokoj raznolikosti kultura i povijesti, u njegovim očima svi ovi gradovi imaju mnogo toga zajedničkog – usijanje, kreativno rivalstvo i magnetski učinak koji vas pozitivno protresu i čine sve mogućim.

  MFK 724 Secondary visual daytime with logo

  Za njegov istoimeni Maison osnovan 2009., sveobuhvatna ambicija natjerala je Francisa Kurkdjiana da predloži olfaktornu odoru za 24 sata mirisnog života, sedam dana u tjednu.

  Ta je ambicija živjeti u harmoniji s gradom, uhvatiti njegovu posebnost kako bi izvukli samu njegovu bit i crpili inspiraciju za ponuditi mirisne priče svijetu.

  Francis Kurkdjian povezan je s modernim stilovima, što jasno ilustriraju njegovi mirisi Gentle Fluidity i l’Homme À la rose. On je također u osnovi urban, njegovi korijeni imaju pečat grada. Osjetiti miris i osjetiti energiju koju oslobađaju veliki gradovi, posebno New York, njegov dom daleko od kuće, bio je njegov cilj kada je stvarao 724. Ova blistava, živahna i ugodno zarazna parfemska voda poziva vas da živite u harmoniji s gradom.

  - Ima nešto u velikim gradovima što vas obuzima, naelektrizira, uzdiže. Preveo sam tu komunikativnu energiju, taj život koji pulsira u skladu u mošusni, cvjetni, urbani miris koji sam nazvao 724, za 24 sata mirisnog života, sedam dana u tjednu - Francis Kurkdjian.

  MFK 724 Secondary visual monogram with logo

  STRUKTURA MIRISA:

  U gornjim notama osjeća se svjež, nedefiniran urbani akord. Osjećaj je to čiste, energizirajuće svježine poput one koja izvire iz njujorških praonica rublja u zoru dana, formiranog od bergamota iz Italije i okomitosti aldehida sa sofisticiranim, blago metalnim, šumećim aspektima.

  U srcu ove vertikalne arhitekture leži prozračna aura koju prenosi buket cvijeća strukturiran jasminom absolute iz Egipta, slatkim graškom i pajasminom. U baznim notama, ovaj svemir bjeline prepušta se opojnom, utješnom osjećaju zahvaljujući akordu sandalovine i bijelog mošusa.

  MFK 724 texture visual tagline and logo

  - 724, olfaktorni potpis s urbanim duhom donosi osjećaj udobnosti i zaštite, poput čistoće, za kojim žudim kad lutam gradom – Francis Kurkdjian.

  Francis Kurkdjian suvremeni je parfumer koji je ponosan na svoje pariške korijene i, općenito govoreći, na svoju naklonost velikim gradovima u stalnom pokretu koji pokreću inspirativne ljudske odnose idealne za kreativnost.

  Urbani pejzaži i njihova okolna arhitektura otvoreno su utjecali na grafičku estetiku 724 eau de parfuma. Jedinstvena plava nijansa, koju je parfumer nazvao «urbano plava», suptilno spaja cementno sivu nijansu zgrada s plavom trapericama, vrhunskim univerzalnim odjevnim predmetom i simbolom modernog življenja.

   Dostupno: Parfumerija Lana od 1.9.2022.

  MFK 724 Key visual with logo 2