NICHE news / 6 čarobnih formula

  Niche parfumska scena poznata je po čarobnim esencijama i formulama koje imaju priču, karakteristična je i zbog sastojaka koji su rijetki i kvalitetni. Donosimo 6 parfemskih delicija idealih za zimsko vrijeme: radi se o vrhunskim brendovima Aedes de Venustas, 8 and Bob, Amouage, Puredistance i Kilian. Sve spomenute mirise možete pronaći u zagrebačkoj parfumeriji Lana.

   aedes

  Aedes de Venustas Grenadille d’Afrique, Eau de Parfum
  Muza: Afričko drvo član palisandrovske obitelji koje drevni Egipćani nazivaju h’bny. U Tanzaniji Makonde ljudi ga znaju kao mpingo, koriste ga za stvaranje spektakularno, vrlo cijenjeno drvo života.

  aedes Grenadille Ferme

  Grenadille d'Afrique – francuski naziv – Alberto Morillas ga pretvara u elegantnu mirisnu skupturu. Od pucketanja nježne smole, pa do dima drva i kamena koji se grije na suncu, Grenadille d'Afrique izražava ne samo istoimeno stablo, već i iskonski krajolik u kojem ono raste. Zanimljivo ga je opisao Alberto Morillas kao „fosilizirano drvo utrljano u akord vanilije“, ovaj snažno suprostavljen sastav određuje tamno srce sa notama koje osvjetljavaju. Cijena: 1617 kn.

   

  amouage2


  Amouage Bracken želi dočarati suptilnog i zagonetnog muškarca. Kreiran pod vodstvom kreativnog direktora Christophera Chonga, ova elegantna „fougère“ je inspirirana jednom od najstarijih i najotpornijih paprati u povijesti i po njoj dobiva ime Bracken.
  Otkrivajući aromatsku svježinu, miris počinje sa živim top notama lavandina, muškatnog oraščića i klinčića. Uz spektar svjetlosti koja miluje šumu, obadva i limun, i bergamot otvaraju ovaj miris dajući zaštitni osjećaj sjaja preko vlažne zemlje. Geranijum, cimet, cedrovina i sandalovina dolaze zajedno kako bi zaveli  zemljani karakter mošus i pačuli u bazi, auru koja daje retro štih ovom karakterističnom mirisu.

  amouage1

  Amouage je kreirao i modernu i romantičnu cvjetnu simfoniju s novim mirisom Lilac Love. To je prvi miris iz Secret Garden kolekcije. Kao miris cvijeta jorgovana koji se ne može izlučiti, Lilac Love je skladno kreiran lila akord koji izražava “animalic” i puderasti ton s melodičnom ravnotežom jasmine i ruže. Akord je nježno uklopljen s top notama gardenije, božura i suncokreta. Cvjetni miris je rafiniran s gurmanskim notama u srcu mirisa: perunika, kakao i tonka bean. Topli ton sandalovine također posuđuje karizmatičnu senzualnost u bazi, uz bogatstvo blagog pačulija i mekih aspekata vanilije, koji stvaraju bezvremensku cvjetnu simfoniju s romantičnim mošusnim velom.

   

   DSC2899 def

  8 and BOB Mémoires de Mustique miris je rođen iz susreta remek dijela Alberta Fouqueta i veličanstvenog i ekskluzivnog otoka Mustique koji kroz svoje kristalne vode, kroz vječnost zalaska sunca i svoje pejzaže ostaje nepromijenjen tijekom povijesti. Putovanje u prošlost zarobilo je esenciju u svom najčišćem obliku.

  lana1
  Ivana Paradžiković lista knjigu - zanimljivo pakiranje mirisa 8 and Bob

   


  Kilian Arabian nights Musk Oud je predstavljen u kolekciji Arabian Nights koju potpisuje Alberto Morillas. Miris sadrži note: limuna, kardamona, korijandera, čempresa, bugarske ruže, geranijuma, artemisije, ekstrakta ruma, tamjana, akorda ouda, akorda mošusa i pačulija.
  Musk Oud je dio By Kilian Arabian Nights kolekcije od  pet olfaktornih priča o Bliskom Istoku zasnovanih na orijentalnim kompozicijama s glavnim akordima: oudom, ružom, tamjanom, amberom i mošusom.

  Visual Musk Oud HD cr

   

  Puredistance Sheiduna je bogati, intenzivni miris inspiriran panoramskim pogledom i osjećajem zlatnog pijeska u pustinji, tijekom zalazka sunca: nježan, ženstven prelazi iz dubokog zlata na toplo – narančasto crveno koje utjelovljuje senzualnu udobnost i tiho zavođenje.
  Sastojci: limun, tangerine, crni ribiz, aldehidi, bugarska ruža, esencija geranije, klinčić, vetiver, patčuli boje jantara, tamjan, benzoin, mirta, tonka bean, vanilija i mošus. Parfem ekstrakt sadrži 27% parfumskih ulja. Prfemski nos: Cecile Zarokian. Cijene: 17,5 ml 1.271 kn, 60 ml, 2.156 kn.

   

  puredistance

   

  8bobamouage3Bracken Man Bottle and Box v7 crkilian cornerLilac Love Box With Shadow