Murva @ kanadski Eco Fashion Week

  Modna dizajnerica Ivana Knezović uskoro nastupa na kanadskom ekološkom tjednu mode: u Vancouveru će predstaviti aktualnu kolekciju Rust and Flow, zanimljivog hrvatskog brenda Murva. Jedno od rijetkih domaćih imena koje nudi odjeću kreiranu po eko principima tako je dobilo potvrdu i izvan granica Lijepe naše, a bit će to i fina promocija domaće modne scene. – Organske materijale nabavljam uglavnom u Njemačkoj i Nizozemskoj, kroz proizvodnju koristim minimalne količine vode, struje i materijala, a radim i po fair-trade načelima – ističe autorica.

  Dizajnerica Ivana Knezović
  Ivana Knezović, autorica Murve, u vlastitom dizajnu


  - Iako već neko vrijeme prodajem kreacije izvan granica Hrvatske, pozivom organizatora Eco Fashion Weeka jako sam iznenađena te iznimno počašćena. Od samog početka željela sam predstaviti svoj rad upravo ondje, a sada sam dobila priliku i nadam se da ću je dobro iskoristiti. Veselim se odlasku, novim iskustvima i korisnim poslovnim poznanstvima – dodaje Ivana Knezović.

  Eco FW Vancouver


  Inače, Eco Fashion Week smatra se najprestižnijim za ekološku modu u svijetu, a ove sezone, od 19. do 24. travnja, obilježit će svoje deveto izdanje. Nastup naše dizajnerice zakazan je za utorak, 21. travnja kada će biti prikazana aktualna kolekcija naziva Rust and Flow. Ista kolekcija putem medija te samostalne revije održane u Splitu predstavljena je i hrvatskoj javnosti, a obilježavaju je monokromnost, minimalizam, simetrija i asimetrija te visoko kvalitetni materijali.

  Murva Rust and Flow kolekcija1


  Za Ivanu Knezović ovo je veliki uspjeh pogotovo ako se uzme u obzir da je brend Murva osnovan prije tek nešto više od godinu dana. U tom razdoblju pronašao je svoje mjesto na inozemnom tržištu pa je trenutno prisutan u Španjolskoj, Portugalu, Engleskoj, Norveškoj i SAD-u. Dizajnerica i uspješna poduzetnica spomenutim zemljama će uskoro vjerojatno pridružiti još neku budući da će u sklopu Eco Fashion Weeka biti otvoren showroom za sve sudionike, a svoj dolazak najavili su mnogi buyeri kao i poznati svjetski mediji.

  Foto: Ivan Gudić

  Murva - Rust and Flow kolekcija2Murva - Rust and Flow kolekcija3